Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Frøy Hovland Holtbakk

Sopran (solistpraktikant)

Frøy Hovland Holtbakk er en norsk lyrisk koloratursopran. Hun vokste opp i Skurdalen ved Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå. Frøy er nå basert i København, hvor hun i 2019 avsluttet studiene ved Operaakademiet med Susanna Eken som lærer, og ble deretter tatt inn i Young Artists-ensemblet ved OperetteKompagniet i København. Hun er ansatt som solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23.

Av tidligere utdannelse har hun en bachelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og hun har også bakgrunn innenfor teater og musikal fra Romerike folkehøgskole og Bårdar Akademiet.

I løpet av studiene sang Frøy roller som Susanna i Figaros bryllup, Ginevra i Ariodante, Miss Jessel i The Turn of the Screw, Giulietta i I Capuleti i Montecchi og Fiordiligi i Così fan tutte. I 2017 debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Den Kongelige Opera i København, der hun senere ble engasjert i roller som Frasquita i Carmen, Ida i Flaggermusen og En blomsterjomfru i Parsifal. Hun debuterte i Tyskland i 2020 med Frasquita i Carmen på Oper Frankfurt.

Frøy Hovland Holtbakk har et mangfoldig repertoar og er også en ettertraktet konsertsanger.

Frøy Hovland Holtbakk med rød kåpe

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger