Handlekurv Min side

Henrik Engelsviken

Tenor

Henrik Engelsviken har siden 2007 vært en av Nasjonaloperaens faste solister, og de siste sesongene har han sunget ledende roller i et spenn fra Pinkerton i Puccinis Madama Butterfly til tittelrollen i Brittens Peter Grimes. NRKs anmelder beskrev hans innsats i sistnevnte som en «stor triumf». Engelsviken gjorde en kritikerrost debut som Erik i Den flyvende hollender i våren 2014 og har i de siste sesongene også sunget Cavaradossi i Tosca, Don José i Carmen, Caláf i Turandot, Turiddu i Cavalleria rusticana, Florestan i Fidelio, Tamburmajoren i Wozzeck, Luigi i Il tabarro, Red Whiskers i Billy Budd, En sanger i Rosenkavaleren og Første prest i Tryllefløyten.

Blant de andre store rollene i repertoaret hans finner vi også Hertugen av Mantova i Rigoletto, Lenskij i Eugen Onegin, Radames i Aida, Gustav III i Maskeballet og Pinkerton i Madama Butterfly. Engelsviken har sunget ved de fleste operascenene rundt om i Norge, blant annet som Ismael i Nabucco og Calàf i Turandot på Fredriksten festning og som Don José i Carmen i Operaen i Kristiansund.

I utlandet har han gjestet Staatstheater Stuttgart og Seefestspiele Mörbisch i Østerrike. I tillegg har han medvirket i en rekke konserter og fremførelser av kirkemusikk.

Henrik Engelsviken Foto: Christian Roth Christensen

Opptredener

Tidligere forestillinger