Handlekurv Min side

Tone Kummervold

Mezzosopran (delvis perm)

Tone Kummervold debuterte ved Nasjonaloperaen i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun sunget tittelrollene i Carmen og La Cenerentola, Lola i Cavalleria rusticana, Suzuki i Madama Butterfly, Olga i Eugen Onegin, Mary i Den flyvende hollender, Niklausse i Hoffmanns eventyr, Flora i La traviata, Varvara i Katja Kabanova, Sonetka i Lady Macbeth fra Mtsensk, Tredje dame i Tryllefløyten, Polina/Daphne i Spar dame, La Ciesca i Gianni Schicchi, Clothilde i Norma og Abbedissen i Suor Angelica – men har også utmerket seg i nyere verker, som Le grand macabre, Knut Vaages opera Khairos, Kaija Saariahos L'amour de loin, Synne Skouens nye opera Ballerina og Wozzeck.

Kummervold sang i Nasjonaloperaens konsertante versjon av Irgens-Jensens Heimferd, og våren 19 var hun sangsolist med Operaorkestret i Mahlers 3. symfoni. Hun har også vært solist i DNO&B og Oslo-Filharmoniens samarbeid om Mahlers 8. symfoni.

Kummervold har gjort flere andre operaroller i inn- og utland, og hennes varme, unike klang har også ført henne til konsertengasjement med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Filarmonica Romana i Italia.

Opptredener

Tidligere forestillinger