Handlekurv Min side

Zaza Gagua

Bass, solistpraktikant

Zaza Gagua er fra Georgia og er i sesongen 2019/20 ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Han studerte juss ved Universitetet i Tbilisi, før han begynte å studere sang ved konservatoriet i samme by, inkludert et utvekslingsår ved Sibelius-akademiet i Helsingfors. Han avsluttet sin sangutdannelse ved opera-akademiet i Stockholm i 2019.

Zaza debuterte som Oroveso i Bellinis Norma, i en produksjon av det svenske kompaniet Operafabriken, som turnerte i Sverige og Danmark. I januar 2019 sang han Fiorello i Barberen i Sevilla med Jönköping Sinfonietta. Andre roller på hans repertoar inkluderer: Sparafucile i Rigoletto, Colline i La bohème, Masetto i Don Giovanni, og han har framført arier av blant andre Rimskij-Korsakov, Bizet og Mozart.

Gagua har vært solist med Stockholms konsertorkester og sunget ved Kutaisi Opera Theater og Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, og er en aktiv lieder-tolker. I 2015 vant han en sangkonkurranse organisert av den legendariske georgiske barytonen Lado Ataneli. I 2019 vant han 1. pris i solosang i den georgiske VII-konkurransen for musikere.

Zaza Gagua er også en lieder-sanger, og har blant annet opptrådt på Kutaisi Opera og på Tbilisi-konservatoriet.

I sin praktikantperiode i Operaen har han vært engasjert som Grev Monterone i Rigoletto, Hans Schwarz i Mestersangerne i Nürnberg, Kapteinen i Eugen Onegin og Zuniga i Carmen.

Opptredener

Tidligere forestillinger