Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Cecilie Cathrine Ødegården

Sopran (perm)

Cecilie Cathrine Ødegården er oppvokst på Biri i Oppland. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, og våren 2012 fullførte hun det prestisjetunge diplomstudiet ved samme institusjon. I dag er hun fast ansatt som sopran i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett, og er svært aktiv frilans musiker.
Allerede i 2006 debuterte hun med rollen som Grevinnen i Figaros bryllup av Mozart, under ledelse av dirigent Fanie Jooste i Sør-Afrika. Cecilie gjestet Trondheim Kammermusikkfestival i 2013, der hun sang en av hovedrollene i operaen The Blind av festivalkomponist Lera Auerbach. Januar 2015 ble Cecilie igjen invitert til Trondheim, hvor hun åpnet festivalen Barokkfest sammen med Steinar Granmo Nilsen på naturhorn og Kristin Fossheim på hammerklaver.

Cecilie er en ettertraktet konsertsanger og har vært solist med flere orkestre og ensembler som Ensemble Berlin og Oslo symfoniorkester. Vinteren 2012 urfremførte hun bestillingsverket Himmelhoppet samt VM-hymnen til VM i Vikersund.
Gjennom studietiden har Cecilie deltatt på en rekke masterclasses, bl.a. i Spania hos den verdensberømte operasangerinnen Montserrat Caballé, samt Susanna Eken og Maestro Antonio Carangelo.

Cecilie har siden 2012 vært tilknyttet Norges musikkhøgskole som universitetslektor, hvor hun har undervist i sang. Hun har mottatt flere stipend bl.a. fra Sine Butenschøns Fond, Tom Wilhelmsens Stiftelse, Rettspresident Helge Klæstad og fru Lalla Klæstads legat, Statens Kunstnerstipend, Generalkommisær Alf Mjøens Kulturlegat og Fegerstens stiftelse.

www.ceciliecathrine.no

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • To leksøstre i Suor Angelica