Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Catharina Chen

1. konsertmester

Catharina Chen blir regnet for å være en av Norges fremste musikere, og har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkestret siden 2012.

Catharina startet å spille fiolin som fem-åring, og har siden hun var åtte år gammel hatt solistoppdrag med noen av de største symfoniorkestrene, som Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Oslo Camerata, ZKO-Zuricher Chamber Orchestra, Shanghai Symfoniorkester, I Palpiti Chamber Orchestra, Beverly Hills Symphony Orchestra, Dallas Symphony Orchestra og Slovenska Filharmonia.

Hun har spilt på scener som Concertgebouw i Amsterdam, Mozarteum Grosse Hall i Salzburg, Carnegie Hall i New York, Kimmel Center i Philadelphia, Disney Concert Hall i Los Angeles, og opptrådt på festivaler i Norge, Italia, China, Israel, Malaysia, Usa, Nederland, Østerrike, Sveits, Sverige, Frankrike, Mexico, Brasil, Slovenia, Slovakia, New Mexico og Sør-Afrika.

Catharina er utdannet ved Barrat Due Musikkinstitutt, Southern Methodist University i Dallas og Temple University i Philadelphia. Som fiolinist har hun mottatt en rekke priser, som 1. pris i flere norske fiolinkonkurranser, Norsk Musikkforlags ærespris, Karolineprisen, og i 2004 mottok hun, som Norges yngste musiker, den prestisjefylte Oslo bys kunstnerpris. Hun mottok også hovedprisen, samt prisen for beste kunstneriske fremførelse under den tredje internasjonale Gnessin-konkurranser for fiolinister i Moskva, og 2. pris under Jeunesse Musicale International Violin Competition i Bucharest, Romania. I sesongen 2011-2012 ble hun valgt ut til "New Masters On Tour" i Nederland.

Med sine kinesiske røtter, har Catharina jobbet aktivt med å kombinere norsk og kinesisk musikk. I 2007 turnerte hun Kina med program av Grieg, og hun urfremførte også Martin Rombergs The Moon under Expo 2010 i Shanghai.

Catharina Chen spiller på en fiolin laget av Jean Baptiste Vuilaumme (bygget i Frankrike i 1859) og en Antoni Stradivari "Emiliani, Da Russo" (Cremona, 1723), utlånt av Leif Høegh Stiftelse.

Les mer på hennes egen nettside www.catharinachen.no 

 

 
Opptredener