Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Maciej Robert Frajczyk

2. konsertmester

Maciej Robert Frajczyk er født i Polen hvor han studerte fiolin ved i Musikkhøyskolen i Krakow, Polen.  Den gang (1999 – 2004) deltok han i flere fiolin- og kammermusikk-konkurranser og internasjonale kurs og festivaler:

  • 1997– Alkagran Festival, Polen
  • 1998– Kammermusikk konkurransen i Chorzow, Polen - 2. pris i kvartett-kategorie, (spilte 1. fiolin )
  • 2001– Al Bustan Festival, Beirut
  • 2004– Wronski Solo Fiolin Konkuransen i Warszawa, Polen – semifinalist
  • 2005– Internasjonalt kurs i Pulawy, Polen 


I 2000-01 spilte Maciej Robert Frajczyk 1. fiolin i Lebanon National Orchestra i Beirut. Han arbeidet også som  fiolinlærer på Musikkhøyskolen i Beirut i den samme perioden. Etter avsluttende eksamer på Musikkhøyskolen i Krakow arbeidet han der som fiolinlærer i ett år.

Fra 2001-04 var han ansatt som 1. fiolinist i kammerorkesteret 'Capella Cracoviensis' i Krakow. Der hadde han solisoppgaver i både Mozarts- og Beethovens fiolinkonserter.

I 2005 begynte han å spille bratsj og ble ansatt som bratsjist i Operaorkesteret og jobbet her som bratsjist to år. I 2007 ble han ansatt som 1.fiolinist i samme orkester. Maciej Robert Frajczyk er også aktiv i kammermusikk sammenhenger i Norge. Han er dessuten interessert i fiolinbyggning og har bygget tre fioliner som alle er sertifisert. Frajczyk er også dikter - skriver poesi og kortprosa og er medlem av Polsk Litteratselskap.

Opptredener