Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Mark Tukh

Bratsj, solo II

Mark Tukh ble født i Leningrad i Sovjetunionen. Han fikk sin første utdannelse ved Konservatoriet i sin hjemby og forsatte sine studier med doktorgrad under Professor Yuri Kramarovs ledelse. Etter fullførte studier, jobbet Mark Tukh som solobratsjist ved Mikhailovsky Theatre (tidligere Leningrad Maly Opera og Ballett Teateret) og var også medlem av Teaterets String Kvartett.

I 1989 emigrerte han til USA der han fikk amerikansk statsborgerskap. I USA har Mark Tukh spilt i flere orkestre bl.a. New Hampshire Symphony, New London Symphony og Rhode Island Philharmonic. Han har gitt en del kammermusikk-konserter blant annet i FNs hovedkvarter i New York og liveinnspillinger på Boston Classical Radio. I 1993 virket han som bratsjist i Orquestra Metropolitana de Lisboa og som lærer ved Academica National Superior de Orquestra i Portugal. Han var samtidig medlem av Fidelio kvartetten.

Mark Tukh har også deltatt ved en rekke musikkfestivaler, deriblant Monadnock Music Festival i New Hampshire USA, Montriond Festival de Music i Frankrike, Festival de Musica Antiga Colonial i Brasil og Gotland Chamber Music Festival i Sverige.

Siden 1994 har Mark Tukh vært solobratsjist ved Den Norske Opera og Ballett. Han er medlem av Norsk Tonekunstnersamfund og spiller aktivt kammermusikk-konserter i Norge, Europa, og Sør- og Nord-Amerika.

Opptredener