Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Rune Gundersen

Solotrombone

Rune Gundersen (født 1966 i Oslo, Norge) er solo-trombonist i Den Norske Opera & Ballett siden 1997. Han er gruppeleder i tromboneseksjonen med dagens totalt fire ansatter. Gruppen har hatt kammerkonserter i Eidsvoll kirke og i Bærum kulturhus. I 2003 var Rune Gundersen solist med operaorkesteret i Terje Grøndhals Consertino for trombone og orkester i Vigelands museet / Oslo. Året etter, i 2004, fikk trombone gruppen ett stipendiat av Operaens venner til å reise på et internasjonalt trombonetreff i Helsinki/Finland.

Sitt musikalske liv begynte med kornett og trommer, men det var trombone som ble interessen ved 8-9 års alderen. Som de fleste norske elever ble det skolekorps og ungdomskorps – voksenkorps, senere også storband. Han fortsetter karrieren sin i 1986 med et år i Kongens garde. Etterpå ble det nesten tre år i Regionmusiken / Länsmusiken i Karlskrona, Sverige (i dag Marinens musikkår). Deretter bestemte Rune Gundersen seg for å ta et år på Manger folkehøgskole i Nordhordland med hovedvekt på brassband, med den inspirerende engelske trombonelærer Kim Lofthouse. Så vant Rune Gundersen et prøvespill i Forsvarets distriktsmusikkorps vestlandet i Bergen, hvor han skulle være til sammen seks år. I 1993 var han også et år i Kongelige Norske Marines musikkorps i Horten.

De siste årene har Rune blitt opptatt med å dokumentere Norsk ukjent musikk, til nå har Gundersens-Hornsekstett spilt inn to dokumentasjons cd-plater, med musikk av musikdirektøren Adolf Hansen og folkemusikk fra hjemtraktene rundt Eidsvoll.
Han har hatt vikariater i Oslofilharmonien, Bergens filharmonien og NRK-Kringkastings orkestret i Oslo - samt i Det Norske blåseensemblet anno 1734 i Halden og i Oslo barokkblåsere.

Opptredener