Pressemeldinger og kontakt


Lene Jacobsen

Camilla Yndestad

Ole-Morten Vestby

 • Operaen er 10 år: Fyller salen med nye fjes

  Når det skal feires at operahuset i Bjørvika er ti år, er salen full av publikummere som aldri har vært i Operaen før.

  Les mer om Operaen er 10 år: Fyller salen med nye fjes
 • Michael Barenboim med Operaorkestret

  Han har vært solist med orkestre som Wiener Philharmoniker og Mahler Kammerorkester, og blir regnet for en av sin generasjons mest talentfulle fiolinister. Fredag 16. mars spiller Michael Bareinboim Sibelius' fiolinkonsert med Operaorkestret under dirigent, Domingo Hindoyan.

  Les mer om Michael Barenboim med Operaorkestret
 • Dansernes ildprøve

  Det er duket for to norgespremierer og et program som setter danserne på prøve, når Nasjonalballetten inviterer til Mesteraften: Kylián, Forsythe og Øyen fra 15. mars.

  Les mer om Dansernes ildprøve
 • Galskap og gotikk i Operaen

  Lucia di Lammermoor tar oss med inn i forfalne slottsganger og mørke hemmeligheter. Torsdag 1. mars er det premiere på Donizettis opera – i David Aldens regi.

  Les mer om Galskap og gotikk i Operaen
 • Feirer Operaen med ung turné

  Nasjonalballetten UNG legger denne våren ut på jubileumsturné for å markere at operahuset i Bjørvika er 10 år, og Den Norske Opera & Ballett feirer 60 år.

  Les mer om Feirer Operaen med ung turné
 • Tre millioner opera- og ballettgjengere på ti år

  For ti år siden åpnet operahuset i Bjørvika. Siden den gang har nærmere tre millioner publikummere strømmet til Den Norske Opera & Ballett. I fjor kom over 300 000 av dem.

   

  Les mer om Tre millioner opera- og ballettgjengere på ti år
 • Inn i det ukjente med Carte Blanche

  Norges nasjonale kompani for samtidsdans inviterer til å fortape seg i det ukjente og tilbringe litt tid i usikkerhet. Forestillingen Get Lost har premiere i Operaen 8. februar.

  Les mer om Inn i det ukjente med Carte Blanche
 • Lise Davidsen og BFO i Operaen

  Norges internasjonale sopranstjerne, Lise Davidsen, er Bergen Filharmoniske Orkesters solistprofil denne sesongen. Søndag 28. januar er hun solist med orkestret på Hovedscenen. 

  Les mer om Lise Davidsen og BFO i Operaen
 • Onegin knuser hjerter igjen

  Publikumsfavoritten Onegin er tilbake i Operaen. Fra 27. januar danser Nasjonalballetten John Crankos ballett om den store og vanskelige kjærligheten.

  Les mer om Onegin knuser hjerter igjen
 • Vilde Frang i samspill

  Søndag 21. januar inviterer den norske stjernefiolinisten til konsert på Hovedscenen – sammen med cellisten Nicolas Alstaedt og pianisten Alexander Lonquich.

  Les mer om Vilde Frang i samspill
 • Kunsten å ofre seg selv

  Når er man villig til å oppgi sine barn? Hvor går skillet mellom privatlivet og det offentlige livet? Dette er aktuelle spørsmål i Norma. Lørdag 20. januar er det premiere på Bellinis opera – i Sigrid Strøm Reibos regi. 

  Les mer om Kunsten å ofre seg selv
 • Norges yngste konsertmester

  Fiolinisten Guro Kleven Hagen har med overveldende juryflertall blitt innstilt til stillingen som konsertmester I i Operaorkestret. Med sine 23 år er hun tidenes yngste konsertmester i Den Norske Opera & Ballet, og den yngste i Norge.

  Les mer om Norges yngste konsertmester
 • Ny økonomidirektør i Operaen

  Siv Merethe Skorpen er i dag ansatt som ny økonomidirektør i Den Norske Opera & Ballett.

  Les mer om Ny økonomidirektør i Operaen
 • Nøtteknekkeren for fulle hus

  «Et eventyr du bare vil bli værende i» skrev Dagbladet i sin anmeldelse av den nye Nøtteknekkeren i fjor. 2. desember er den magiske juleballetten tilbake i Operaen, og alle 20 forestillinger er utsolgt.

  Les mer om Nøtteknekkeren for fulle hus
 • En morder blir til

  Operaen Wozzeck er et dypdykk i menneskesinnet. Lørdag 25. november er det premiere på Alban Bergs moderne mesterverk. I tittelrollen finner vi den norske barytonen, Audun Iversen.

  Les mer om En morder blir til
 • Unge dansere som briljerer

  16 store dansetalenter inntar scenen når Nasjonalballetten UNG presenterer sitt
  mest ambisiøse program noensinne. 9 november har Brillante premiere på Scene 2.

  Les mer om Unge dansere som briljerer
 • Til Nederland for å feire ballettlegende

  Først skal Kylián: Black & White danses i Oslo. Så tar Nasjonalballetten med seg Jiří Kyliáns balletter til Haag og den storstilte feiringen Celebrating Kylián.

  Les mer om Til Nederland for å feire ballettlegende
 • Kinesisk dansestjerne til Operaen

  I vesten er Yabin Wang mest kjent for sin danserolle i filmen Flyvende dolker. 21. oktober kommer hun til Operaen som koreograf og danser med et moderne blikk på kinesisk dans i The Moon Opera.

  Les mer om Kinesisk dansestjerne til Operaen
 • Magisk opera og ballett for barn

  Over 80 barn og ungdommer lager scenemagi når Operaens barnekor og dansesolister fra Balletthøgskolen (KHiO) setter opp familieforestillingen Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand fra 22. oktober. 

  Les mer om Magisk opera og ballett for barn
 • Gratis opera på nett!

  Nå lanseres OperaVision – et nytt nettsted der du kan oppleve opera og ballett av høy kvalitet fra hele Europa – helt gratis!

  Les mer om Gratis opera på nett!
 • Operaorkestret til Helsinki og København

  For første gang i historien legger Operaorkestret ut på utlandlandsturné med bare symfonisk musikk. Fredag 13. oktober fremfører de turnéprogrammet – Strauss' Ein Heldenleben og Brahms' fiolinkonsert med solist Julian Rachlin – på Hovedscenen.

  Les mer om Operaorkestret til Helsinki og København
 • Komiske forviklinger på Hovedscenen

  En dagbok, en giftekniv og barbersaker er stikkord når Rossinis komiske klassiker er tilbake på Hovedscenen fra 12. oktober.

   

  Les mer om Komiske forviklinger på Hovedscenen
 • Nå danser Ibsens slemmeste kvinne

  28. september er det urpremiere på balletten Hedda Gabler, skapt av Marit Moum Aune til musikk av Nils Petter Molvær.

  Les mer om Nå danser Ibsens slemmeste kvinne
 • Hvem var Coco Chanel?

  Figurteaterforestillingen Coco Chanel er et nært og annerledes møte med den legendariske motedesignerens tanker, liv og karriere. 27. september har den prisbelønte forestillingen Norgespremiere på Scene 2 i Operaen.

  Les mer om Hvem var Coco Chanel?
 • Sol Gabetta er solist med Operaorkestret

  Hun blir regnet for en av vår tids mest fremadstormende cellister. Fredag 15. september er Sol Gabetta for første gang solist med Operaorkestret, under ledelse av dirigent Xian Zhang.

  Les mer om Sol Gabetta er solist med Operaorkestret
 • En styrkeprøve for Nasjonalballetten

  I en måned har Nasjonalballettens dansere ligget i hardtrening for å spisse formen til forestillingen En kveld med Balanchine. Sesongåpningen i Operaen 8. september byr på noe av det ypperste av dansekunst.

  Les mer om En styrkeprøve for Nasjonalballetten
 • Operaen åpner dørene

  Lørdag 2. september inviterer Den Norske Opera & Ballett til åpen dag med aktiviteter for hele familien. På programmet står blant annet ballettklasser, kostymesalg, scenografiverksted og møter med kunstnerne.

  Les mer om Operaen åpner dørene
 • Ny opera om et annerledes barn – og en mors vanskelige valg

  Fredag 8. september skrives operahistorie på Scene 2 i Bjørvika. Det er klart for urpremiere på Ballerina, en opera av Synne Skouen og Oda Radoor. 

  Les mer om Ny opera om et annerledes barn – og en mors vanskelige valg
 • Gjensyn med Tryllefløyten

  – Det kunne blitt en skikkelig pinlig sak, men det er en suksess, skrev VGs anmelder etter at Mozarts klassiker hadde premiere i 2015. Fredag 1. september er familieforestillingen tilbake – med Atle Antonsen i rollen som fuglefangeren Papageno.

  Les mer om Gjensyn med Tryllefløyten
 • Sesongstart i Operaen

  Til helgen braker det løs med ny sesong i Operaen. Det blir gjensyn med publikumssuksessen Tosca, Tine Thing Helseth feirer 30-årsdagen sin, og det er finale i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

  Les mer om Sesongstart i Operaen
 • Sommer i Operaen

  Operaen holder sommeråpent og byr på forestillinger, konserter, daglige omvisninger på norsk og engelsk og filmvisninger.

   

  Les mer om Sommer i Operaen
 • Ibsen i Strømgrens ånd

  A Doll's House er Jo Strømgrens vri på Henrik Ibsens udødelige drama, spilt i et dukkehus. Fra 21. til 23. juni kan forestillingen oppleves på Operaens Scene 2.

  Les mer om Ibsen i Strømgrens ånd
 • Operaorkestret spiller Mozart

  Mozarts tre siste symfonier står på programmet når Operaorkestret inviterer til sesongens siste Hovedscenekonsert, søndag 18. juni. Dirigent er Karl-Heinz Steffens.

  Les mer om Operaorkestret spiller Mozart
 • Tosca i ny drakt

  Kunsten har potensiale til å frigjøre oss, men markedsliberale krefter truer med å gjøre den til ren underholdning, mener Calixto Bieito. 11. juni er det premiere på hans nye Tosca-produksjon i Bjørvika.

  Les mer om Tosca i ny drakt
 • Enighet om å avslutte åremålet til musikksjefen

  Les mer om Enighet om å avslutte åremålet til musikksjefen
 • Don Quixote i Operaen

  Nurejevs ballett basert på Miguel Cervantes' berømte roman byr på noe av det mest teknisk krevende som finnes i den klassiske balletten. Fredag 19. mai har Don Quixote premiere på Hovedscenen. 

  Les mer om Don Quixote i Operaen
 • mer opera signert Stefan Herheim

  Bare måneder etter forrige operaoppsetning av regissør Stefan Herheim, er hans kritikerroste versjon av La bohème tilbake på Hovedscenen, lørdag 13. mai.

  Les mer om mer opera signert Stefan Herheim
 • Anne Sofie von Otter og Rikard Wolff i Operaen

  Søndag 14. mai står Anne Sofie von Otter og Rikard Wolff sammen på Hovedscenen – med franske sanger av blant andre Jacques Brel og Edith Piaf på programmet.

  Les mer om Anne Sofie von Otter og Rikard Wolff i Operaen
 • Ungdoms-opera om vennskap og virtuelle møter

  Ensomhet, interaktivitet og tilhørighet er stikkord i ungdoms-operaen Simon. Fra 4. til 6. mai spilles den på Prøvesalen i Operaen.

  Les mer om Ungdoms-opera om vennskap og virtuelle møter
 • 9000 så Nasjonalballetten på turné

  Utsolgte hus og stående applaus møtte Nasjonalballetten i Paris og Wien før påske.

  Les mer om 9000 så Nasjonalballetten på turné
 • Fra ny Ibsen-ballett til en sex-avhengig Don Giovanni

  Den Norske Opera & Balletts program for høsten 2017 og våren 2018 er klart. 

  Les mer om Fra ny Ibsen-ballett til en sex-avhengig Don Giovanni
 • Fra ny Ibsen-ballett til en sex-avhengig Don Giovanni

  Den Norske Opera & Balletts program for høsten 2017 og våren 2018 er klart.

  Les mer om Fra ny Ibsen-ballett til en sex-avhengig Don Giovanni
 • Rikholdig påske i Operaen

  Fra konserter og festival på Hovedscenen til påskeeggjakt i foajeen – nok en gang åpner Operaen dørene i påsken.

  Les mer om Rikholdig påske i Operaen
 • Rikholdig påske i Operaen

  Fra konserter og festival på Hovedscenen til påskeeggjakt i foajeen – nok en gang åpner Operaen dørene i påsken. 

  Les mer om Rikholdig påske i Operaen
 • Historisk norgespremiere

  For første gang kan Claude Debussys Pelléas og Mélisande oppleves i Norge.
  Fra fredag 7. april spilles den gåtefulle operaen på Hovedscenen i Bjørvika.

  Les mer om Historisk norgespremiere
 • Beethovens Frihetsopera

  Fidelio er en storslått hyllest til frihet og rettferdighet. Beethovens eneste opera fremføres i konsertversjon av syv sangsolister, Operakoret og Operaorkestret – på Hovedscenen 1. og 6. april. 

  Les mer om Beethovens Frihetsopera
 • Joseph Calleja i Operaen

  Stemmen hans er blitt sammenlignet med både Jussi Björlings og Luciano Pavarottis. Søndag 2.april synger tenoren Joseph Calleja før første gang i Operaen.

  Les mer om Joseph Calleja i Operaen
 • Romeo og Julie til Nord-Norge og Lillehammer

  Forestillingen Romeo og Julie med Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew har gått for fulle hus og blitt en «hit» blant publikum. Nå legger den ut på turné til Hammerfest, Harstad, Bodø og Lillehammer.

  Les mer om Romeo og Julie til Nord-Norge og Lillehammer
 • Hilary Hahn og Robert Levin i Operaen

  Søndag 12. mars inviterer den amerikanske fiolinisten til solokonsert i Operaen sammen med pianisten Robert Levin. 

  Les mer om Hilary Hahn og Robert Levin i Operaen
 • Søvnløse skjønnheter

  Fra dans om insomnia til en eksistensielt søkende Tornerose. 11. mars er det verdenspremiere på Sleepless Beauty med Nasjonalballetten.

  Les mer om Søvnløse skjønnheter