20 år i dansens tjeneste

Oslo Danse Ensemble (ODE) har siden oppstarten i 1994 engasjert med underholdende og fysisk dansekunst. Nå står 20-årsfesten i Operaen – med tre favorittkoreografer på programmet.

Hele ensemblet på elleve dansere er med på Scene 2 i Operaen 20.–23. november. Med seg har de tre koreografer som framfor noen har preget ODEs utvikling og historie.

Dommer i høstens Skal vi danse?, Toni Ferraz, er en av ODEs grunnleggere – og også en av Norges fremste jazzdanskoreografer. Hans verk Ever gir et tilbakeblikk på noen av de viktigste verkene han har skapt for ODE, kombinert med materiale laget spesielt til jubileet. Åtte dansere vil her ta publikum tilbake til en tid da dansen og musikken var uløselig knyttet til hverandre.

Koregrafduoen Subjazz har siden 2008 vært engasjert av ODE. Jiggy er deres sjette verk for ensemblet, og tar utgangspunkt i en dampende kveld i en amerikansk undergrunnsnattklubb fra 1960-tallet. Med referanser til markante Motown-musikere som James Brown, The Jackson Five, Ike and Tina og The Supremes, skaper Subjazz et verk der jazzdansens rytmisk-musikalske lek får hovedrollen.

Jo Strømgren har samarbeidet med ODE siden 1996, da han koreograferte Nebendraus, forløperen til A Dance Tribute to the Art of Football. Ringen er hans syvende koreografi for ODE, og er en lek med et av verdens eldste symboler: ringen. På en stor, rund og speilblank dansematte skaper Strømgren en koreografi som er like stram som den er åpen. Som en kontrast til det kalde lyset og de bleke, sparsomt påkledde kroppene, danses det til knitrende fransk musikk fra 1930-tallet.

Urpremiere 20. november kl. 19.30. Spilles også 21. 22. og 23. november.

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt Oslo Danse Ensemble ved Merete Lingjærde: 909 18 358.

For anmelderbilletter, vennligst kontakt Den Norske Opera & Ballett ved Maria Børja.

Publisert 10.11.2014 10:03:10