250-årsjubilant i Operaen

Bergen Filharmoniske Orkester feirer i år sitt 250-årsjubileum. Nå inviterer orkestret til feiring på Hovedscenen – sammen med dirigent Juanjo Mena. 

250-årsjubilant i Operaen

Det blir både himmelske toner av Mahler og nyskrevet musikk av Sør-koreanske Unsuk Chin når Bergen Filharmoniske Orkester inviterer til jubileumsfeiring i Operaen 19. april. Som et av verdens eldste, kan orkestret føre sin historie helt tilbake til 1765. De siste sesongene har de spilt med stor suksess i ledende konserthus i Europa og USA, og gjort seg internasjonalt bemerket gjennom en rekke kritikerroste innspillinger.


"Å høre musikerne rive seg gjennom Messiaens rå og saftige orkestrering bekrefter det: Dette er et stort orkester", skrev musikkmagasinet Gramophone om Juanjo Mena og orkestrets innspilling av Messiaens Turangalîla-symfoni. Mena regnes i dag for en av våre fremste dirigenter. Han har dirigert ledende orkester verden over, og er for tiden sjefdirigent for BBC Philharmonic.


Solister er mezzosopranen Jenni Bank og sopranen Sally Matthews – sistnevnte omtales i britisk presse som "den nye Kiri Te Kanawa". I tillegg til Mahlers optimistiske 4. symfoni, spiller orkestret også Scenes from Alice in Wonderland av Unsuk Chin. Chins musikk beskrives som moderne, lyrisk og fargerik, og verket er en del av orkestrets lange liste med uroppføringer og norgespremierer i jubileumsåret.