Anne Sofie von Otter og Rikard Wolff i Operaen

Søndag 14. mai står Anne Sofie von Otter og Rikard Wolff sammen på Hovedscenen – med franske sanger av blant andre Jacques Brel og Edith Piaf på programmet.

Når den verdenskjente mezzosopranen Anne Sofie von Otter inntar Operaen, er det med populære chansons og franske klassiske sanger fra det 20. århundre. Sammen med sangeren Rikard Wolff, Johan Graden på klaver og et lite band av musikere omskaper hun Hovedscenen til en fransk salong for kvelden.

Von Otter har også tidligere beveget seg utover den klassiske musikkens grenser med stor suksess, blant annet i samarbeid med Elvis Costello. Denne kvelden synger hun blant annet sanger fra sitt dobbeltalbum Douce France – tidløse skatter fra den rikholdige, franske musikkhistorien.

Etter at hun debuterte i rollen som Cherubino i Figaros bryllup i 1985, har Anne Sofie von Otter opptrådt ved noen av verdens største scener, som operahusene i Paris, Wien, London og New York. Hun har vært solist med de største orkestrene, og samarbeidet med dirigenter som Sir Simon Rattle, Paavo Järvi, Sakari Oramo og Claudio Abbado. Hun gir regelmessige solokonserter, og har mer enn hundre innspillinger av oratorier, opera, lieder og sanger bak seg.

Rikard Wolff fikk sitt store gjennombrudd i 1992 i filmen Änglagård. Han har også gjort en rekke andre roller i film og på teaterscener, og ble i 2011 tildelt medaljen Litteris et Artibus for «framstående konstnärliga insatser som skådespelare». Som sanger er han blant annet kjent for sitt samarbeid med Kari Bremnes.

Publisert 11.05.2017 13:35:04