Åpen dag

Ballettklasser for barn og voksne, åpne prøver og scenografiverksted.  Lørdag 30. august arrangerer Operaen i samarbeid med sine hovedsamarbeidspartnere Åpen dag, hvor alt er gratis. 

Har du lurt på hvordan det er å være danser eller vil du se en operaregissør i arbeid? Da er det bare å finne veien til Operaen på lørdag. Hele huset tas i bruk når det inviteres til Åpen dag, og det bys på smakebiter på sesongen som så vidt er i gang. På Hovedscenen er det åpen prøve på operaen Lady Macbeth fra Mtsensk og festpremiere på dokumentarfilmen Ballettguttene. På Scene 2 gis det blant annet smakebiter på Nasjonalballettens forestilling Mesteraften med Jiří Kylián. På Prøvesalen inviterer regissør Stefan Herheim og studenter fra Kunsthøgskolen til workshop, og det blir åpen prøve på balletten Ghosts – Ibsens Gengangere. I studioene kan du ta en ballettklasse eller møte danserne i Nasjonalballetten, mens musikere, sangsolister og Barnekoret holder små konserter i prøvesaler og i foajeen. Programmet avsluttes med ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Per Boye Hansen i samtale om den kommende opera- og ballettsesongen. Gjennom hele dagen tilbys omvisninger rundt på huset.

Foajeen åpner kl. 10, da deles det ut fribilletter til aktiviteter med deltagerbegrensning. Første omvisning starter kl. 10.30.

Se fullt program her.  

Også i år gjøres Åpen dag mulig gjennom sjenerøst bidrag fra Den Norske Opera & Balletts hovedsamarbeidspartnere: Det Norske Veritas, DNB, OBOS, PwC, Statkraft og Volvo Car Norway.

Åpen dag i Operaen er en del av Norsk Teater- og Orkesterforenings prosjekt Åpne Scener. 

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Informasjonskonsulent Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no