Askepott – opera av og for unge

Etter å ha blitt fremført av hundrevis og sett av tusenvis av barn og unge rundt om i Norge, kommer Askepott – en barneopera nå tilbake til Operaen og Barnekoret. 

Over 160 barn og unge inntar Operaens Scene 2 når Askepott – en barneopera har sesongpremiere 1. november. Forestillingen har siden premieren høsten 2010 turnert over hele Norge og fungert som en vellykket introduksjon til operakunsten for barn, både som utøvere og tilhørere. 

I Sir Peter Maxwell Davies’ Askepott er det nærmest ikke en voksen i sikte. På scenen i Bjørvika står unge utøvere fra 6 til 18 år, alle fra Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. I orkestergraven sitter Juniorensemblet ved Barrat Due Musikkinstitutt, Slagverkseksjonen ved Oslo musikk- og kulturskole, Blokkfløytistene ved Uranienborg og St. Sunniva skole. 

I denne moderniserte versjonen av det klassiske eventyret er Askepott blitt au pair hos enkefru Gnien og hennes tre slemme døtre – Medusa, Hecate og Dragonia, som for øvrig spilles av tre gutter: Sebastian Willumsen Lewis, Teodor Benno Vaage og Aksel Frisnes. Rollen som Askepott deles av Violetta Peschanskaya og Hedvig Bache Hungnes, mens Andreas Johan Augustinius og Ansgar Lie Jordheim synger begge den kjekke prinsen. Regien er ved Gunnar Bergstrøm og musikalsk ledelse er ved Lars Notto Birkeland. Koreograf er Nina Bråthen, scenograf Silje Sandodden Kise og lysdesigner Jannicke Rekvin. Grete Rustad står bak kostymene.

Premiere: Scene 2, lørdag 1. oktober kl. 14.00


For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no 

Publisert 29.10.2014 13:21:57