Bankran i Operaen

Det blir thriller-stemning og action når barn og unge i Barnekoret fremfører Sir Peter Maxwell Davies' Det store bankranet på Scene 2.

«Imponerende for og med barn», skrev Aftenpostens anmelder etter Barnekorets oppsetning av Det store bankranet i 2008. Fra onsdag 17. februar er Sir Peter Maxwell Davies' barneopera tilbake.

Vi møter Peter (Evert Karlsson) og Pat (Stella Aksnes-Pehrson) som blir tatt som gisler under et bankran og tvunget med i ranernes (Mimir Imset og Mikael Blum) fluktbil. Når moren deres får vite om hendelsen, sier hun til pressen at hun er mer bekymret for ranerne enn for sine egne barn. Det spørs om ikke ranerne ganske snart angrer, for de to er noen ordentlige luringer. Medvirkende er Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, og leder for Barnekoret, Edle Stray-Pedersen. Regi og norsk gjendikting er ved Gunnar Bergstrøm, musikalsk ledelse ved Steffen Kammler, koreografi ved Nina Braathen og scenografi og kostymer ved Kathrine Hysing.

Det store bankranet settes opp sammen med Maxwell Davies' Farlig oppdrag (Dangerous Errand). Her får sangerne i Barnekorets minste gruppe (i alderen 6-8 år) vist seg frem i et verk som er spesialskrevet for deres aldersgruppe.

Begge produksjoner fremføres i samarbeid med Nordstrand ungdomssymfoniorkester. I tillegg til å spille under Det store bankranet og Farlig oppdrag, får barna i orkestret vist hva de kan under et orkesterforspill før forestillingsstart. Dirigenter er Synnøve Hannisdal og John Westbye.

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett ble etablert våren 2002, og deltar både på ordinære opera- og ballettproduksjoner og ved spesielle anledninger. Koret består av omtrent 70 barn, både gutter og jenter, som har vært gjennom omfattende opptaksprøver.