Barneopera om moralske dilemmaer

130 unge musikere fremfører Kurt Weill og Bertolt Brechts Der Jasager – Han som sier ja, på Scene 2 fra 11. november.

En by rammes av en epidemi. Redningen i form av riktig medisin kan finnes på den andre siden av fjellet. For å redde den syke moren sin sier en liten gutt ja til å være med, selv om han vet om de alvorlige følgene av ikke å klare reisen. Forstår vi alvoret i det å si ja og konsekvensene av hva vi blir med på? Og er det riktig å ofre den ene for å redde de mange?

Det er store moralske spørsmål barna stilles overfor i Der Jasager – Han som sier ja. Brecht brukte det japanske eventyret Taniko som utgangspunkt for dette lærestykket, som var ment for å skape debatt. Dilemmaene operaen reiser, har allerede ført til flere plenumsdiskusjoner blant barna i Barnekoret. Nå fremfører de Weills fengende, rytmiske musikk til videoprojeksjoner, og med en regi og koreografi basert på Tai Chi. 

Hovedrollen som gutten synges av Aksel Johannes Skramstad Rykkvin og Andreas Augustinius fra Barnekoret. Rollen som moren synges av sopran Vigdis Unsgård, mens læreren synges av baryton Espen Langvik fra Nasjonaloperaen.

Der Jasager – Han som sier ja er et gjensidig samarbeid mellom Barnekoret, Musikk på Majorstuen skole og Barratt Due musikkinstitutt. De 130 barna presenterer også andre Brecht-tekster, som "Lovsang til det å lære" og "Barnas bønner", satt til musikk av Hanns Eisler og Paul Dessau, i tillegg til Kurt Weill. 

Regi: Gunnar Bergstrøm, musikalsk ledelse: Steffen Kammler, koreograf: Nina Braathen, leder for Barnekoret: Edle Stray-Pedersen.

Passer for barn fra 7 år og oppover.

Premiere på Scene 2 onsdag 11. november kl. 18.30

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no