Bjørn Sundquist og Engegårdkvartetten

En av Norges største mannlige filmskuespillere og et av de mest ettertraktede norske kammerensembler fremfører Ibsen og Beethoven på Operaens Scene 2, søndag 11. mai.

Ludwig van Beethoven døde i 1827, Henrik Ibsen ble født i 1828. Idet en stor kunstner avsluttet livet, begynte en annen på det. Førstkommende søndag møtes deres ord og musikk når Bjørn Sundquist møter Engegårdkvartetten.

Ibsens episke dikt "På viddene" har blitt omtalt som selve porten inn til hans dikteriske verden. Det handler om bondegutten som forlater sitt hjem, og drar opp på fjellet for å drive reinsdyrjakt heller enn å dyrke jorden nede i dalen. Diktet varsler om noe av det som skulle følge i Ibsens forfatterskap: Peer Gynts forsømmelser og Brands perspektiver.

Da Franz Schubert hørte Beethovens opus 131 første gang, utbrøt han: «Etter dette, hva er der igjen for oss å skrive?» Strykekvartetten viser Beethoven på høyden av sitt kompositoriske virke: kompleks, intellektuell og følelsesmessig intens.

Gjennom ord og musikk vil Bjørn Sundquist og Engegårdkvartetten lytte seg frem til livsfølelsen i Ibsens ord satt opp mot livsfølelsen i Beethovens musikk.

Konsert på Scene 2, 11. mai kl. 19.00

Vedlagt bilde: Engegårdkvartetten med Bjørn Sundquist. Foto: Espen Mortensen.


For mer informasjon og intervjuer, vennligst kontakt:
Juliet Jopling
Epost: julietjopling@gmail.com


For anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no