Buenos Aires

Det er en begivenhet hver gang en ny opera fremføres. I høst har Nasjonaloperaen gleden av å presentere to. Først ut er Buenos Aires, 18. september.

– Vi ønsker å satse på ny opera og er stolte av å presentere to ferske verk denne høsten, sier operasjef Per Boye Hansen.

29. november er det premiere på Jüri Reinveres Peer Gynt på Hovedscenen, men allerede neste uke blir det flunkende ny opera på Scene 2: den danske komponisten Simon Steen-Andersens Buenos Aires.

De siste årene har Simon Steen-Andersen vakt oppsikt med sine verker mellom instrumentalmusikk, video og teater. Arbeidene har dreid seg rundt de fysiske sidene ved å fremføre musikk med instrumenter. I Buenos Aires er det stemmen som står i sentrum. Kammeroperaen handler blant om det absurde ved å kommunisere gjennom sang – selve grunnlaget i opera. 

Steen-Andersen har hatt en fremadstormende karriere. Han har vunnet en rekke priser, senest Carl Nielsen-prisen i fjor. Men dansken er ikke bare en produktiv komponist, i Buenos Aires er han også librettist, lysdesigner, kostymedesigner, scenograf og regissør. Han gjør alt selv for å sikre at de ulike elementene integreres. Viktigere enn et tradisjonelt plot blir opplevelsen av verket – som et poetisk univers vi får tre inn i. 
Med seg han han Neue Vocalsolisten Stuttgart – sju sangere kjent for å være blant de beste på denne typen repertoar – og det unge norske samtidsensemblet asamisimasa, som allerede har jobbet med Steen-Andersen i mange år.

Se eksempel på Steen-Andersens tidligere produksjon her 
Premiere på Scene 2: torsdag 18. september kl. 19.30
Spilles også fredag 19. september kl. 19.30 

Buenos Aires produseres i samarbeid med Ultima, Oslo Contemporary Music Festival, som åpnet 10. september.
Lørdag 14. september arrangeres Barnas Ultima-dag i Operaen.  

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no