Carte Blanche i Operaen

Det blir marokkanske rytmer og suggerende dans når Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche, inntar Operaen. Fra 9. til 12. februar byr de på forestillingen Carte Blanche: Jerada, med koreografi av Bouchra Ouizguen. 

– Hvordan overleve i en gruppe? Dette spørsmålet slo meg umiddelbart da jeg møtte Carte Blanches dansere, sier den marokkanske koreografen Bouchra Ouizguen. Med Carte Blanche: Jerada inviterer hun til et ukjent territorium i rommet mellom ørkenen og scenen, til et sted hvor fremmede gater, dører og dufter blir gjenkjennelige. Danserne i Carte Blanche dro også til Marrakech på søken etter dette stedet.

Bouchra Ouizguen kommer fra Ouarzazate, byen ved den store ørkenen i Marokko, men hun bor og arbeider i Marrakech. Der har hun siden 1998 bidratt til å utvikle det lokale dansemiljøet, og skapt en rekke eksperimentelle forestillinger som inkluderer lyd, performance og video. Hun har mottatt flere priser for sitt koreografiske virke, og har produsert forestillinger for flere anerkjente festivaler, som Montpellier Danse, Marrakech-Biennalen og Festival d’Automne.

Etter fire forestillinger på Operaens Scene 2 legger Carte Blanche ut på turné til Hamar, Bergen, Arendal, Stavanger og Molde. Det blir ettersnakk på scenekanten umiddelbart etter forestilling 10. og 11. februar.

Premiere på Scene 2 torsdag 9. februar kl. 19.30.

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006 

Informasjonsansvarlig Carte Blanche: Kristin Lytskjold Raknes
E- post: kristin.raknes@ncb.no
Telefon: 90804666