Direkte fra Operaen

Søndag 15. desember kommer Nøtteknekkeren til en kinosal nær deg.

Direkte fra Operaen

Nasjonalballettens juleeventyr er den ultimate førjulsopplevelsen for mange. På søndag fra 16.30 danses Nøtteknekkeren for en fullsatt operasal i Oslo – og for kinogjengere over hele Norge. Allerede er Gimle kino i Oslo utsolgt, men 43 andre kinoer fra Kristiansand til Alta inviterer også til juleballett.

Ikke bare får kinopublikummet oppleve historien om lille Clara, Drosselmeyer med de magiske julegavene og Nøtteknekkerprinsen. De får også bli med ballettsjef Ingrid Lorentzen bak i kulissene i Operaen.
— Alle våre forestillinger er "live", men det er en helt spesiell nerve og glede når alt direkteoverføres til hele Norge. Jeg gleder meg også veldig til å ta kinopublikummet  med bak scenen og introdusere dem for noen av de fantastiske kunstnerne i Nasjonalballetten, sier Ingrid Lorentzen. 

Det blir en stor dag for 12 år gamle Ine Marie Esbensen i rollen som Lille-Clara, og de over 100 andre små og store danserne. Francesca Golfetto fyller den voksne versjonen av Clara-rollen, mens Aarne Kristian Ruutu er Nøtteknekkerprinsen og Yolanda Correa danser den krevende rollen som Sukkerfeen. Tsjajkovskijs musikk spilles av Operaorkestret med musikksjef John Helmer Fiore i spissen.

Som i fjor er det Nordic Stories som sammen med Den Norske Opera & Ballett står for overføringen, med solid støtte fra Operaens nye hovedsamarbeidspartner Statkraft.

Se traileren og oversikt over kinoene.