Danser Edvard Munchs liv

Carte Blanche byr på verdenspremiere med forestilling om Edvard Munch. 21. januar spilles Edvard for første gang i Operaen. 

Da den spanske koreografen Marcos Morau fikk i oppdrag å lage en forestilling for Carte Blanche, var det naturlig å gripe fatt i en norsk kunstner han selv har et nært forhold til: Edvard Munch.

  -Jeg er mest interessert i hva som beveger Edvard Munch til å male (Morau til Bergensavisen 11.01.2015). Med utgangspunkt i Munchs liv, hans karakter og kunstverk finner Morau nye bilder og meninger, som han presenterer gjennom et svært oppfinnsomt bevegelsesspråk i et teatralsk miljø. I forestillingen Edvard går Morau inn i angsten, og det er særlig Munchs tidlige møte med sykdom og død, og forholdet mellom disiplin og lidenskap som interesserer koreografen.

 Marcos Morau ble i 2013 tildelt den spanske National Dance Award, og har på kort tid gjort seg bemerket med sitt kompani La Veronal på scener som Theatre National de Chaillot i Paris, Veneziabiennalen, Dansens Hus i Stockholm, og Sadler's Wells i London. Han har gått til topps i samtlige konkurranser han har deltatt i, inkludert den internasjonale koreografikonkurransen i Hannover og Copenhagen Choreographer's Competition.

 Edvard er et samarbeid mellom Carte Blanche og La Veronal, og er spesialskrevet til Norges nasjonale kompani for samtidsdans.Forestillingen har urpremiere 15. januar i Studio Bergen, og vises på Operaens Scene 2 fra 21.-24. januar. 

Velkommen til pressekonferanse på Operaens Scene 2 fra kl. 13:30-14:00 onsdag 21. januar.