Ekstatisk opera

Søndag 22. februar fremfører Operaorkestret og et topplag av solister to operaer som aldri tidligere har blitt spilt i Norge – begge med sanselige og seksuelle ekstaser som tema.

Ekstatisk opera

Paul Hindemiths Sancta Susanna er et av de 20.århudrets mest kontroversielle klassiske verker, en enakters opera om en ung nonnes første seksuelle oppvåkning foran et krusifiks. Tittelrollen synges av Lise Davidsen, som med dette gjør sin debut ved Den Norske Opera & Ballett. Den nyutdannede norske sopranen har for alvor blitt oppdaget av den internasjonale operaverdenen. Blant annet er hun booket inn til den prestisjetunge Glyndebourne-festivalen og skal synge rollen som Ortlinde i Wagners Valkyrien ved Bayerische Staatsoper til høsten.

 - Lise Davidsen er et av de største sangtalentene jeg har hørt noen gang, sier operasjef Per Boye Hansen.

 Nonnene Klementia og Beata, som advarer Susanna mot erotiske fantasier, synges av mezzosopranene Helena Zubanovich og Maija Skille.

Alexander von Zemlinskys En florentinsk tragedie baserer seg på Oscar Wildes tekst og beskriver gjennom intense musikalske uttrykk hva som skjer når kjøpmannen Simone finner sin kone Bianca i armene på en elegant fremmed mann. Rollen som Simone synges av John Lundgren, vinner av Birgit Nilsson Prisen og hedret som 'Ridder af Dannebrogordenen' for sin dramatiske baryton. Mezzosopran Ann-Beth Solvang synger Bianca og tenor Cristopher Ventris er den heite elskeren Guido.

 Verkene fremføres i konsertform, uten regi. Operaorkestret ledes av musikksjef John Helmer Fiore.Premiere: Hovedscenen, søndag 22. februar kl. 18.00. Spilles også fredag 27. februar kl. 19.00.

Publisert 18.02.2015 10:21:34