Elever synger opera i Operaen

Etter et år med opera på timeplanen opptrer 50 sjetteklassinger fra fire osloskoler i Operaen 28. og 29. november – side om side med profesjonelle utøvere.

I prosjektet "Opera på timeplanen" har elever ved Mortensrud, Sagene, Marienlyst og Bogstad skole fått en time operaundervisning i uken.

– Før vi begynte trodde jeg opera var ... et hus, kanskje? Jeg visste bare ikke. Nå har jeg lært at det er kjempegøy! sa en av elevene til Aftenposten rett før sommerferien.

Resultatet av undervisningsprosjektet er Funiculì Funiculà – en operafabel, en leken og fysisk forestilling der elever fra de fire skolene opptrer som "operavesener" – sammen med profesjonelle skuespillere, sangere og musikere. 28. og 29. november vises endelig forestillingen i Operaen i Bjørvika. Et begrenset antall fribilletter deles ut til de til sammen fire dagforestillingene. 

Funiculì Funiculà er utviklet i samarbeid med Teater Joker og støttet av Det Norske Veritas, Kulturrådet og Institutt for estetiske fag ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Scene 2, 28. og 29. november

Publisert 21.11.2014 11:04:21