En sopran synger farvel

I 22 år har hun vært tilknyttet Operaen. Søndag holder Ragnhild Heiland Sørensen sin avskjedskonsert på Scene 2, med Strauss, Puccini, Verdi, Vesaas og Grieg på programmet

Sopranen Ragnhild Heiland Sørensen debuterte på Operaens scene som Mimì i Puccinis La Bohème i 1991. Siden har hun formidlet historier og opera som Cio-Cio San i Madama Butterfly, Elsa i Lohengrin, Liù i Turandot, Micaela i Carmen, Violetta i La Traviata, Chrystothemis i Elektra, og tittelrollene i Suor Angelica og Tosca

- Jeg elsker at opera er teater og musikk i ett. Denne kunstformen som fremføres uten mikrofoner kan åpne en lukket dør til livsrikdom, sier Ragnhild Heiland Sørensen, som 22 år etter debuten ved Nasjonaloperaen nå går av med pensjon.

Ved siden av sitt virke i Operaen er sopranen en aktiv og aktet konsertsanger. Hun har sunget med landets ledende orkestre, hun har flere innspillinger bak seg, og har mottatt utmerkelser som Flagstadprisen (1993), Griegprisen (2001) og Aase Byes pris (2005). 
Når hun 9. juni synger sin avskjedskonsert i Operaen, er det med musikk av blant andre Schubert, Strauss, Verdi, Mozart og Puccini. Men også norske Edvard Grieg, Tarjei Vesaas og Aase M. Sørbø har funnet veien inn i sopranens program.

Scene 2, søndag 9. juni kl. 18. Les mer om programmet 

Les mer om Ragnhild Heiland Sørensen og hennes viktigste roller

Vedlagt pressebilde: Ragnhild Heiland Sørensen i tittelrollen i Tosca. Foto: Erik Berg

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, kontakt

Presseansvarlig, ballett

Maria Børja

Publisert 06.06.2013 13:30:28