Et gjenferd vender tilbake

Når Den flyvende hollender har sesongpremiere 5. november, er det med en svensk stjerne-baryton i rollen som den hvileløse gjengangeren og med en ny, norsk Wagner-sopran. 

Det spøker på Operaens hovedscene. Den flyvende hollender er en mann som ikke kan leve og ikke får dø. Med mindre han finner en kvinne som vil sverge ham evig troskap, er han dømt til å jage over havene i all evighet. I regissør Andreas Homoki og scenograf Wolfgang Gussmanns versjon av Wagners opera går han i land i Norge. Handlingen er lagt til et norsk rederi på begynnelsen av 1900-tallet. 

Tittelrollen synges av den prisbelønte svenske barytonen John Lundgren, som har gjort stor suksess ved europeiske operascener. Han imponerte det norske operapublikummet tidligere i år med sin tolkning av den forsmådde ektemannen i Zemlinskys En florentinsk tragedie. Elisabeth Teige var solistpraktikant ved Nasjonaloperaen fra 2012-14 og sang blant annet Bea i urfremførelsen av Knut Vaages opera Khairos og Divaen i Nasjonalballettens A Swan Lake. Nå gjør den norske sopranen sin Wagner-debut som Senta. 

Henrik Engelsviken er tilbake i rollen som Erik. Magne Fremmerlid er Sentas far Daland, Thorbjørn Gulbrandsøy synger Styrmannen, mens Tone Kummervold er Sentas amme Mary. De norske sjømennene og spinnerskene – som i denne produksjonen har blitt kontorister – synges av Operakoret. Wagners musikalske drama spilles ut av Operaorkestret, under ledelse av Julia Jones.  

Den flyvende hollender er en samproduksjon med Milanos Teatro alla Scala og Opernhaus Zürich.

Sesongpremiere på Hovedscenen: torsdag 5. november kl. 19.00 


For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no