Eventyrlig barneopera

I Snøkvit – ein barneopera står fremtidens operastjerner på scenen og fremfører musikk skrevet av fremtidens operakomponister. Fredag 15. mai er det klart for urpremiere på Scene 2.

Snøkvit er opera for barn – av barn. Barnekoret i Den Norske Opera & Ballett stiller med 75 unge utøvere og all sin energi på scenen når de fremfører brødrene Grimms klassiske eventyr i ny drakt. Her har prinsessen blitt en tøff og moderne jente som vinner sin prins fordi hun ikke prøver å være noen annen enn den hun er. På scenen står blant annet en kattenarr, en suppesmaker, et trollbeist og selvfølgelig de sju dvergene. Snøkvit er ikke særlig god til å være deres hushjelp, men hun lærer dem det hun er flink til: å kjenne vinden mot ansiktet og bare være til, uten å skulle være så flink og flittig hele tiden.

Bak omskrivingen av historien står Rune Belsvik, forfatteren bak barneboksuksessen Dustefjerten og barneoperaen Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand. Musikken er skrevet spesielt for Barnekorets medlemmer av fem komposisjonsstudenter ved Norges musikkhøgskole, med Gisle Kverndokk som veileder. 

Regi er ved Hilde Andersen, den musikalske ledelsen har David Maiwald og korleder for Barnekoret er Edle Stray-Pedersen. Bak scenografi og kostymer står Kathrine Tolo. Orkestret er sammensatt av musikere fra Operaorkestret og studenter ved Norges Musikkhøgskole.

Forestillingen egner seg for barn i alderen 3-12 år. 

Premiere på Scene 2 fredag 15. mai kl. 18.00.  

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no