Feirer Operaen med ung turné

Nasjonalballetten UNG legger denne våren ut på jubileumsturné for å markere at operahuset i Bjørvika er 10 år, og Den Norske Opera & Ballett feirer 60 år.

Hva er mer naturlig enn å feire fortiden med å sende fremtidens ballettstjerner på turné?

"Helt rått" var beskrivelsen som gikk igjen blant publikum etter premieren på Nasjonalballetten UNG sin forestilling Brillante høsten 2017. Nå er forestillingen oppdatert og utvidet, og klar for nypremiere. Fra 27. februar danses tre forestillinger i Operaen, før kompaniet besøker Sandefjord, Kristiansand, Skien og Hamar. Det er ikke tilfeldig at siste stopp er Hamar. Den Norske Opera hadde sin aller første oppsetning her for 60 år siden – og det var en ballettforestilling.

UNG er Nasjonalballettens talentsatsning, og består av 16 norske og internasjonale dansere mellom 17 og 23 år. De er i startgropen av sin profesjonelle karriere, energiske, uredde, lekne og uttrykksfulle. Det samme kan sies om forestillingen de nå presenterer.

Denne kvelden får publikum se tre verk med ny, norsk dansekunst, laget spesielt for disse danserne. I tillegg fremfører de to moderne klassikere: Tåspissballett i Valse-Fantaisie av mesterkoreografen George Balanchine og rå, ekspressiv dans i Minus 16 av Ohad Naharin. I forberedelsene har danserne fått undervisning av Naharin selv – en av de mest ettertraktede koreografene i verden i dag.

I forbindelse med jubileumsturneen deltar Nasjonalballetten UNG i danseworkshops på hvert sted de besøker – for å inspirere den neste generasjonen dansere.

Premiere i Operaen, Scene 2, 27. februar kl 19.30

Jubileumsturné:
Tirsdag 6. mars, Hjertnes kulturhus, Sandefjord
Onsdag 14. mars, Kilden kulturhus, Kristiansand
Fredag 16. mars, Ibsenhuset, Skien
Lørdag 14. april, Hamar kulturhus

https://operaen.no/forestillinger/nasjonalballetten-ung-brillante-ballett/
Vedlagt foto: Erik Berg

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

 

Publisert 23.02.2018 14:26:59