Figaro tilbake i Operaen

Sesongen i Operaen åpner med en Mozart-klassiker og et moderne mesterverk. Først ut er fem av landets fremste unge sangere i Figaros bryllup.

Pressemelding

- Å starte med en reprise på en "klassiker" som Figaros bryllup er en bekjennelse til Mozart som operahistoriens største geni, men også en bevisst satsing på vårt faste solistensemble, sier operasjef Per Boye Hansen.

Søndag 1. september går teppet opp for regissør Thaddeus Strassbergers Figaros bryllup og den første sesongen operasjef Boye Hansen har planlagt. En knapp uke etter inntar György Ligetis burleske opera Le grand macabre Hovedscenen. 

I begge operaer kan publikum oppleve Nasjonaloperaens faste sangere i ledende roller.
- Etter min mening har nivået på vår nasjonalopera aldri vært høyere. Det er en enorm ressurs for meg som nyansatt operasjef, men også et stort ansvar som forplikter, sier Boye Hansen.

I Figaros bryllup fyller fem unge sangere de største rollene. Yngve Søberg bekler tittelrollen Figaro, Espen Langvik er grev Almaviva, Marita Sølberg er grevinnen, Silvia Moi er Susanna og Ingeborg Gillebo synger Cherubino. De samme rollene hadde de da oppsetningen ble spilt høsten 2010, men siden det har blant annet Marita Sølberg sunget rollen som grevinnen ved det renommerte operahuset La Fenice i Venezia og Yngve Søberg fått et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris.

Regissør Thaddeus Strassberger og dirigent Jonathan Darlington er tilbake i Operaen, og sammen med sangerne utvikler de i disse dager samspillet fra tre år tilbake. I Mozarts forviklingsdrama er samspill, timing og scenisk tilstedeværelse like viktig som vokale ferdigheter.

Strassbergers oppsetning ble etter premieren i januar 2010 en publikums- og kritikersuksess. Senere denne sesongen gir den amerikanske regissøren seg i kast med en ny Don Giovanni for Nasjonaloperaen

Sesongpremiere på Figaros bryllup søndag 1. september 

Kontakt

Kommunikasjonssjef

Lene Jacobsen