Forførerisk kvinne tilbake i Operaen

Over 25 000 publikummere så Calixto Bieitos versjon av Georges Bizets opera Carmen i 2015. Lørdag 28. januar er den radikale hovedpersonen tilbake på Hovedscenen. 

Både kritikere og publikum var begeistret da Carmen hadde premiere i januar 2015. Nå får enda flere mulighet til å oppleve denne iscenesettelsen, som VG mente var «strålende», som Dagbladet kalte «en åpenbaring», og som Morgenbladet beskrev som «et filmatisk inspirert samtidsdrama som overtrumfer enhver tradisjonell, romantisk versjon».

Calixto Bieito er Nasjonaloperaens første faste gjesteregissør og Carmen var av de første operaene han satte i scene. Handlingen er satt til Spania rett etter Franco-tiden, og Bieito løfter frem kvinners vanskelige situasjon under fattigdom og mannssjåvinisme. Samtidig er forestillingen full av den fysiske, fengende musikkdramatikken som har fascinert Carmens publikum siden urpremieren i 1875.

Alessandra Volpe, Katarina Bradic og Tone Kummervold alternerer i rollen som Carmen. Kristina Mkhitaryan og Marita Sølberg er Micaëla, mens Daniel Johansson, Evan Bowers og Henrik Engelsviken alternerer i rollen som Don José. Zachary Nelson er Escamillo. Operaorkestret dirigeres av to anerkjente unge kvinner: Eun Sun Kim og Kristiina Poska. Kalle Kuusava, som er ansatt som repetitør ved Den Norske Opera & Ballett, debuterer som dirigent for Nasjonaloperaen når han overtar to av forestillingene. På scenen står også Operakoret og Barnekoret.

Premiere: Hovedscenen, lørdag 28. januar kl. 18.00.