Første gjesteregissør

Calixto Bieito blir Nasjonaloperaens første gjesteregissør 

Den katalanske regissøren Calixto Bieito har takket ja til en treårskontrakt med Den Norske Opera & Ballett. Han vil årlig presentere nye operaproduksjoner, i tillegg vil han komme regelmessig til Oslo for å gi mesterklasser for unge sangere, arbeide med Barnekoret og veilede unge regissører. 

- Calixto Bieito er en scenekunstner som fortryller og forvandler. Han har allerede hatt stor innflytelse på operaensemblet her i Oslo og vi er stolte av at han vil jobbe med oss videre, sier operasjef Per Boye Hansen.  

Calixto Bieitos Carmen hadde premiere ved Operaen fredag i forrige uke. Kritikere har beskrevet den som en "en råsterk reaktualisering" og "en åpenbaring". Etter at han regisserte Offenbachs Hoffmanns eventyr høsten 2013, skrev Dagsavisen: "Vi har fått en Opera i Oslo som våger og vil noe". Nylig markerte han seg med sin versjon av Et drømspill ved Nationaltheatret. Han har også vakt oppmerksomhet med sine versjoner av Peer Gynt og Brand her i Norge. 

Bieito har tidligere hatt oppdrag ved blant annet English National Opera, Welsh National Opera, Komische Oper Berlin, Theater Basel, Gran Teatre del Liceu i Barcelona og Bavarian State Opera i München. 
 

For mer informasjon, vennligst kontakt: Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no 
Telefon: 930 34 924

 

Publisert 28.01.2015 09:02:45