Fra Nederland til Oslo på tredemøller

De unge danserne i Nederlands Dans Theater 2 har blitt publikumsfavoritter i Norge. Når de gjester Operaen på ny, har de med seg dans av norgesvennene Alexander Ekman og León & Lightfoot.

Nederlandske favoritter kommer tilbake

Nederlands Dans Theater 2 er kompaniet for kresent utplukkede dansere opp til 23 år, som ifølge Vårt Land briljerte "med sin energiske stil og presisjon" da de gjestet Operaen i 2011. De fire forestillingene 1.—4. oktober er så godt som utsolgt – og med tre norgespremier signert noen av oslopublikummets mest populære koreografer, får de besøkende valuta for pengene.

Alexander Ekman tok Norge med storm da han våren 2014 fylte Hovedscenen med vann i A Swan Lake – med utsolgte forestillinger, stor interesse fra utlandet, film og TV-produksjon som resultat. Hans Left Right Left Right fra 2012 danses blant annet på tredemøller, av kompaniet der han begynte sin karriere som ung danser.

Også koreografduoen León & Lightfoot sprang ut fra Nederlands Dans Theater 2. Som koreografer har de skapt et solid varemerke med sin lekne, men samtidig presise og gripende dans. Deres verk Postscript danses til levende musikk av den amerikanske komponisten Philip Glass. 

Til sist står den prisbelønnede svenske koreografen Johan Inger på programmet med det jazzede, høyenergiske verket I New Then fra 2012. 

Både León og Lightfoot og Inger blir igjen å oppleve med Nasjonalballetten i Dream Play våren 2015.

Norgespremiere på Scene 2 onsdag 1. oktober kl. 19.30