Gjensyn med Butterfly

Madama Butterfly er den mest spilte operaforestillingen i Bjørvika, med over 40 000 publikummere så langt. Lørdag 8. oktober er Stephen Langridges populære produksjon tilbake. 

Puccinis opera om den japanske geishaen Cio-Cio-San er elsket verden over. I Nasjonaloperaens oppsetning forteller regissør Stephen Langridge historien gjennom hennes voksne sønn (spilt av Randolf Walderhaug) og hans tilbakeblikk på sine foreldres historie. Handlingen er satt til Japan rett etter andre verdenskrig, mens amerikanske soldater har okkupert landet og fattigdom og masseprostitusjon brer om seg.

Rollen som Cio-Cio-San synges av både Jung Nan Yoon og Hui He. Sørkoreanske Jung Nan Yoon gjorde nylig stor suksess i den samme rollen ved GöteborgsOperan, mens Hui He tok pusten fra både publikum og presse da hun besøkte Operaen i den samme rollen i 2014. «Den kinesiske sopranen Hui He fornyer oppsetningen til en Madama Butterfly av de største,» skrev Vårt Land og oppfordret publikum til å «gå mann av huse!»

Henrik Engelsviken synger rollen som den amerikanske marineoffiseren Pinkerton. Espen Langvik debuterer i rollen som Sharpless, og alternerer med Yngve Søberg, mens Ingebjørg Kosmo er tilbake som Suzuki. Alle i samspill med Operaorkestret og Operakoret, under musikalsk ledelse av Daniele Callegari. Han gjestet sist Nasjonaloperaen i 2013, i forbindelse med Cavalleria rusticana og Pagliacci.

Sesongpremiere på Hovedscenen lørdag 8. oktober kl. 18.00


For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer:
Hedda Høgåsen-Hallesby: hhh@operaen.no
Camilla Yndestad: cy@operaen.no