Gjensyn med spektakulær opera

Calixto Bieito vakte oppsikt med sin versjon av Offenbachs romantiske rus-opera i fjor. Nå er Hoffmanns eventyr tilbake på Hovedscenen. 

"Vi har fått en Opera i Oslo som våger og vil noe." Det skrev Dagsavisens sist Hoffmanns eventyr hadde premiere, mens Vårt Lands anmelder beskrev det han så som "spektakulært makabert." Nå er den vågale produksjonen tilbake – med nytt cast og sceniske endringer, men fortsatt med Calixto Bieitos karakteristiske teaterstil. Den catalonske regissøren har allerede preget det norske scenekunstfeltet denne høsten med Strindbergs Et drømspill ved Nationaltheatret, og til vinteren er han tilbake i Operaen med Carmen.
 
– Bieitos forestillinger treffer oss fordi de handler om hvordan våre liv spennes ut mellom drømmer og den brutale virkeligheten, sier operasjef Per Boye Hansen. 
Hoffmann er en forfatter forsøker å rømme fra den verdenen han lever i. Ved hjelp av kombinasjonen alkohol og fantasi skaper han seg tre ulike drømmekvinner, presentert gjennom scenograf Rebecca Ringsts slående scenebilder. 

Koloratursopranen Audrey Luna synger Olympia – en rolle hun vil gjøre ved Metropolitan senere denne sesongen. Den sexfikserte dukken kommer seilende ned fra taket som en kommentar på jakten på den perfekte kroppen. Marita Sølberg er den dødssyke sangerinnen Antonia, mens Hege Høisæter spiller den svikefulle horen Giulietta. Tone Kummervold fyller rollen som Niklausse, Hoffmanns muse. Hovedrollen som Hoffmann synges i år som i fjor av Evan Bowers.

Operakoret omringer Hoffmanns drømmer – musikalsk og scenisk. Operaorkestret spiller under ledelse av Stefan Blunier. 

Premiere torsdag 2. oktober kl. 19.00  

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no