Hege og Øivind går til Operaen

Hege Schøyen og Øivind Blunck flørtet i sine yngre dager med tanken på å bli operasangere. 15. april entrer de endelig Operaen i et forrykende show med Nasjonaloperaens Eli Kristin Hanssveen og Thor Inge Falch.

Forestillingen viser glimt fra Hege og Øivinds musikalske liv: minner fra fosterlivet, tussete sanglærere, angstfylte opptaksprøver, bakfyll og tullespansk.

Operasangerne Eli Kristin Hanssveen og Thor Inge Falck er håndplukket som Hege og Øivinds medspillere. I Hege og Øivind går til Operaen møtes og rendyrkes de fire artistenes sterkeste sider: her er opera og show, humor og alvor.

Resultatet har blitt en musikalsk fortelling om hva som skjer når operaens inderlighet møter humorens letthet. Tekstforfatter Knut Nærum sier det handler om komikkens siste tabu: kampen for å synge uironisk og inderlig.

— Når vi vet at opera er så rart, hvorfor er det likevel så fint? Svaret er kanskje at rart og fint lever godt sammen med hverandre. Jeg liker det rare og fine — derfor liker jeg opera, sier Nærum.

Ivar Tindberg står for regien og Helge Evju har det musikalske ansvaret.

Premiere på Scene 2 15. april.

Spilles i perioden 15. april – 6. mai.

Forestillingen vises også i Stavanger konserthus 28., 30. og 31. mai og 1. juni 2014.


For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no