Hundreårssøvn i Operaen

- Tornerose er en av de virkelig store ballettklassikerne – og uhyre krevende å danse.  Her er det ikke snakk om å hvile fram til det berømte kysset, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen, som selv står på scenen.

6. juni er det igjen klart for Torneroses hundreårssøvn på Hovedscenen. 3200 kvadratmeter med malte scenetepper og 1768 meter med tyll er blant bestanddelene i Nasjonalballettens produksjon fra 2006. Ansvarlig for oppsetningen er Cynthia Harvey, som regnes som en av vår tids store ballerinaer.

- Tornerose i den nye Operaen er dobbel nytelse, mente Aftenpostens anmelder etter innflyttingen til nytt hus i 2008. – Det store scenerommet i Bjørvika gir luft til koreografien, scenografien og danserne. Det blir som hånd i hanske. Tornerose er en gave til alle som vil drømme, se lys og kjærlighet

Den krevende hovedrollen som Aurora danses av Yolanda Correa i alternering med Natasha Jones, Miharu Maki og Chihiro Nomura. Det er første gang de tolker rollen i Operaen. Med seg har de hele Nasjonalballetten og elever fra Ballettskolen.

Tornerose er også avskjedsforestillingen til Nasjonalballettens solist Line Alsaker. Hun danser rollen som den onde feen Carabosse, en rolle hun deler med Ingrid Lorentzen selv.

Ballettsjefen mener for øvrig Tornerose byr på den vakreste ballettmusikken Tsjajkovskij har skrevet. Den fremføres av Operaorkestret under ledelse av Boris Gruzin.

Sesongpremiere, Hovedscenen 6. juni kl. 19

Til Tornerose tilbys også kurskveld med Line Alsaker.

Vedlagt pressebilde: Line Alsaker som Carabosse og Philip Currell som prins Florimund i Tornerose. Foto: Erik Berg

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, kontakt:

Presseansvarlig, ballett

Maria Børja

Pressebilde Tornerose

Dokumenter