Hvem var Coco Chanel?

Figurteaterforestillingen Coco Chanel er et nært og annerledes møte med den legendariske motedesignerens tanker, liv og karriere. 27. september har den prisbelønte forestillingen Norgespremiere på Scene 2 i Operaen.

Figurteaterregissør Ulrike Quade og koreograf Jo Strømgren har latt seg fascinere av motedesigneren og stilikonet Coco Chanels komplekse historie. Som en illusjonens mester valgte Chanel å mytologisere seg selv. Hun kontrollerte hvordan verden så på henne, og moten hennes har blitt et symbol på frigjøring. Med denne forestillingen ønsker Quade og Strømgren å undersøke hvilken påvirkning moten har på samfunnet vårt: hvordan et kostyme blir en kropp og hvordan en kropp blir en dukke. Det er Chanels egne ord om sitt liv og virke som er utgangspunkt for forestillingen.

Coco Chanel ble våren 2017 utpekt til sesongens beste forestilling i Amsterdam av en utvalgt folkejury. Et av jurymedlemmene oppsummerte forestillingen slik:

"This is not a theater performance, but a moving visual artwork. All the elements are so precisely assembled. Everything got my attention, everything was thought through. The music, the dance, the décor, the actors and the dolls. Coco came to life."

Coco Chanel er det tredje samarbeidet mellom Ulrike Quade Company og Jo Strømgren Kompani. Forestillingen viderefører den spesielle stilen disse to kompaniene har skapt sammen, med hyperrealistiske dukker, skildringer av historiske personer, dokumentariske fakta og en stor porsjon vilt og fantasifullt teater. Publikum kan vente seg en visuelt sterk og følelsesfull forestilling.

Dukkedesign er ved Ulrike Quade, scenografien er ved Jo Strømgren, og i samarbeid har de utviklet konsept og regi. Musikk og lydbilde er skapt av Strijbos & Van Rijswijk. Utøvere på scenen er Céline Mathieu, Ilija Surla og Indra Cauwels.

Norgespremiere 27. september kl 19.30 på Scene 2
Forestillingen spilles på engelsk.

Les mer om denne forestillingen.

Foto: Sanne Peper

Publisert 03.10.2017 22:44:38