Ingeborg Gillebo tildeles Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris 2015

Hun er en av verdens fremste mezzosopraner og debuterte på The Metropolitan i New York.  For tiden forbereder hun seg til å være Norges håp i den internasjonale operasangkonkurransen BBC Cardiff Singer og the World. I går kveld ble Ingeborg Gillebo tildelt Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris 2015, som i tillegg til hedersprisen består av 500.000 kroner.

- Denne prisen betyr utrolig mye for meg. Den gir meg muligheten til å videreutvikle meg som sanger og å kunne samarbeide med noen av de beste i verden.
Det sier prisvinner Ingeborg Gillebo. Hun har i en årrekke vært blant Norges fremste operasangere og bare i år har hun opptrådt Operahus i Zürich og Wien. I perioden 14.juni til 21.juni reiser hun til Cardiff for å være Norges håp i den internasjonale BBC-konkurransen, Cardiff Singer of the World.


- Det er klart at prispengene kommer godt med og jeg har allerede begynt å bruke av dem, blant annet til forberedelser i form av sangtimer sammen med den amerikanske operasanglegenden Brian Jauhiainen, sier Gillebo.
I år er det syvende gang at Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera og Ballettpris deles ut. Prisen ble først delt ut i 2009, og har tidligere gått til fremtredende norske operasangere som Eli Kristin Hansveen, Marita K. Sølberg, Yngve Søberg og Audun Iversen. Prisutvalget har bestått av Wilhelm Wilhelmsen, Helen Juell, Asbjørn Larsen, Ellen Horn, Ellen Kjellberg og Anne Gjevang og er en pristildeling som er gjort av skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse. Prisen er på 500.000 og går til talentfulle utøvere innen opera eller ballett i Norge og skal brukes til faglig videreutvikling.


Om tildelingen sier leder for prisutvalget, Wilhelm Wilhelmsen:
- Ingeborg Gillebo er for oss en selvsagt vinner av denne prisen. Hun er en av de mest talentfulle sangerne som Norge har å by på og stiftelsen er opptatt av å støtte våre fremste utøvere i kulturlivet slik at de skal kunne videreutvikle seg og bli ledende innen sine fagfelt.