Inn i det ukjente med Carte Blanche

Norges nasjonale kompani for samtidsdans inviterer til å fortape seg i det ukjente og tilbringe litt tid i usikkerhet. Forestillingen Get Lost har premiere i Operaen 8. februar.

I fjor vant Carte Blanche kritikerprisen for sin forestilling Jerada. Nå er kompaniet tilbake på Scene 2 med en ny, tankevekkende forestilling. 

Når den belgiske koreografen Pieter Ampe sier «get lost» til publikum, er det med glimt i øyet. Alle har et forhold til det å forsvinne. Det er mange måter å føle seg «lost» på, og man kan miste seg selv både fysisk og psykisk. Hvordan finner man tilbake når man føler seg fortapt? Kan fortapelsen gi oss nye perspektiv som vi tar med oss videre?

I forestillingen Get Lost handler det om å gå seg vill, men også om å finne tilbake igjen til trygg grunn. 

Danser og koreograf Pieter Ampe står bak en rekke suksessforestillinger som har turnert verden rundt. I dag er han tilknyttet kunstsenteret CAMPO i Belgia. Samarbeidet med Carte Blanche er første gang Ampe arbeider med et en større gruppe dansere. Med seg har han Jelle Clarisse (scenedesign), Moni Wespi (kostymedesign), Miwa Matreyek (videodesign) og hans bror, Jakob Ampe (musikk).

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Kompaniet ble etablert i Bergen i 1989 og er lokalisert i Studio Bergen. Carte Blanche turnerer årlig i Norge og internasjonalt. Ensemblet består av 13 dansere fra hele verden, og er kjent for å holde et svært høyt teknisk nivå, med en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne.

Premiere 8. februar, Scene 2. Spilles også 9., 10. og 11. februar

Les mer om forestillingen her.

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

 

Publisert 06.02.2018 10:50:09