Ja, vi elsker

17. mai samles Norge på nytt til ett rike når over 150 barn og unge fra 50 land inntar Operaen med Fargespill-forestillingen Ja, vi elsker.

Siden debuten ved Festspillene i Bergen i 2004 har Fargespill blitt et fenomen på Vestlandet. Forestillingene er et nært, musikalsk møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans fra deres hjemland. De fleste av dem har kommet hit som flyktninger eller asylsøkere. Deres kulturskatter forenes med norske musikktradisjoner og global ungdomskultur. Etiopisk skulderdans møter norsk gangar, samisk joik møter burundisk rap, og klappeleker fra hele verden forenes i et eneste stort polyfonisk felleskapsmantra. Ikke minst fremføres en helt spesiell versjon av "Ja, vi elsker."

—Den sceniske formidlingen er avhengig av både sterke historier og høy kvalitet. Profesjonelle kunstnere setter rammen hvor barna og ungdommene byr på seg selv, sin kultur og historie, sier kunstnerisk leder og komponist Ole Hamre.

Fargespill har ti-årsjubileum, og siden starten har over 100 000 sett forestillingene og over 1000 barn og unge deltatt. Konseptet er lisensiert til kommuner over hele landet og til fire kommuner i Sverige. Kunstprosjektet har aldri vært ment som et hjelpeprosjekt, men har likevel fått store sosiale konsekvenser.

— Forestillingen er en feiring av forskjellig fortid og felles fremtid — et bilde på nasjonsbygging gjennom kulturmøter og en synliggjøring av fruktene som kan høstes i spenningsfeltet mellom forskjeller og forening – og dermed mulighetene som ligger i de neste 200 år, sier Hamre.

Ja, vi elsker er en del av det offisielle programmet for grunnlovsjubileet og et samarbeid mellom Fargespill, Norsk Kulturskoleråd og Den Norske Opera & Ballett.

Sagt om Fargespill:
"Fargespill gjør en forskjell. Fargespill viser hva menneskeverd og likeverd handler om." Sven Mollekleiv, Røde Kors.
"Fargespill har alltid truffet meg midt i magen. Foruten feiende flotte musikalske og rytmiske prestasjoner på scenen, er det gøy å se at den bergenske kulturarven etter hvert består av mer enn buekorps". Bård Ylvisåker.

For mer informasjon og intervjuer, vennligst kontakt:
Frøydis Moberg i Fargespill: froydis@fargespill.no / 934 96 571

For pressebilletter, vennligst kontakt:
Lene Jacobsen i Den Norske Opera & Ballett: lj@operaen.no / 47 91 52 32