Janine Jansen i Operaen

Fiolinisten Janine Jansen holder konserter verden over, og er jevnlig å høre som solist med de største orkestrene. 6. mars spiller det nederlandske stjerneskuddet endelig i Operaen.

«Janine Jansen spiller Bach med en friskhet og spontanitet som er vanskelig å slå», skrev anmelderen i BBC Music Magazine, etter Jansens innspilling av Bachs fiolinkonserter. Men så omtales nå også 38-åringen som blant dagens aller største fiolinister. 6. mars spiller hun for første gang i Operaen.

Jansen opptrer jevnlig sammen med Concertgebouw-orkestret, Berlinfilharmonikerne og New York-filharmonien, og samarbeider med dirigenter som Valery Gergiev, Zubin Mehta, Antonio Pappano og Mariss Jansons – for å nevne noen.
Når hun for første gang inviterer til solokonsert på Hovedscenen, er det sammen med den fremadstormende pianisten Alexander Gavrylyuk. Gavrylyuk har flere førstepriser i internasjonale konkurranser bak seg. Sammen byr de to på et program bestående av utvalgte verker av Poulenc, Brahms, Szymanowski og Prokofiev.

Fullstendig program:
Francis Poulenc: Sonate for fiolin og klaver, Op. 119
Johannes Brahms: Sonate for fiolin og klaver nr. 3 i d-moll, Op.108
Karol Szymanowski: Mythes “Trois Poemes”, Op. 30
Sergej Prokofiev: Sonate for fiolin og klaver nr. 2 i d-moll, Op. 94a