Jo Strømgren jubilerer i Operaen

Med stykket A Better Place / The Door markerer Jo Strømgren Kompani sitt 20-årsjubileum i Operaen. Norgespremiere 25. oktober.

Hvorfor blir vi aldri fornøyd med det vi har? I A Better Place / The Door undersøker Jo Strømgren en gruppe mennesker atskilt av en vegg – på sin særegne, strømgrenske måte. Resultatet er et naivistisk og assosiasjonsrikt stykke danseteater.

A Better Place / The Door hadde urpremiere i Litauen 5. oktober i år, med åtte skuespillere fra Lithuanian National Drama Theatre på scenen. Stykket markerer Jo Strømgren Kompanis 20-årsjubileum og et høydepunkt i kompaniets samarbeid med litauisk teater gjennom 20 år.

– Et bilde på et samfunn som er både livlig, mangfoldig og fullt av sterke karakterer, mente kulturavisa 7md, som trakk fram ironi og sofistikert språklek som forestillingens styrke.

– Strømgrens dør vil åpnes og lukkes mange ganger. Allerede under premieren kunne man føle en pulserende teaterstemning som er både levende, prosessorientert og moderne, skrev scenekunstmagasinet Menu faktura.

Jo Strømgren er Nasjonalballettens huskoreograf og en allsidig og prisbelønt scenekunstner. Siden han debuterte som koreograf i 1994, har han skapt forestillinger ved en rekke scener i inn- og utland, både dans, teater og opera. Jo Strømgren Kompani er en av Norges største kulturelle eksportartikler. Siden starten i 1998 har de skapt over 30 produksjoner og turnert i nesten 60 land.

Generalprøve med muligheter for opptak og intervjuer torsdag 25. oktober kl. 14:00.

Norgespremiere på Scene 2 torsdag 25. oktober kl. 19.30.

For intervjuer, vennligst kontakt:
Anne Cecilie Bodin Larsen, Jo Strømgren Kompani
+47 932 30796

For anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Maria Børja, Den Norske Opera & Ballett