Juleteater om å lage juleteater

Hva skjer når en gjeng livstrøtte skuespillere skal lage juleforestilling sammen med overarbeidede dansere fra Nasjonalballetten? Svaret får du i Jingle Horse! – en julespesial 28. november på Scene 2.

Finnes det andre juleforestillinger enn Nøtteknekkeren? Ja, er svaret fra huskoreograf Alan Lucien Øyen, som skaper nytt teater om julen med skuespillere fra Øyens kompani winter guests og dansere fra Nasjonalballetten. Satt i scene som et 50-talls TV-show, inspirert av Bing Crosby og Frank Sinatras "A Christmas Special", møter vi dem som lager den nye juleforestillingen. Publikum tas med inn i en rekke fortellinger, som alle er knyttet til jul, der en forfyllet julenisse og nissens onde hjelper The Jingle Horse er blant dem som dukker opp. Det blir hygge, uhygge, dans, julesanger, skrekk, spøkelser og snøfall, for å nevne noe. 

Den prisbelønte regissøren, koreografen og manusforfatteren Alan Lucien Øyen ønsker å lete frem de alternative julehistoriene. Som vanlig samarbeider han med skuespiller og manusforfatter Andrew Wale. Deres teaterstykke Coelacanth ble i fjor nominert til fire Hedda-priser og vant for beste scenetekst. Øyens nye ballett Timelapse, som han lagde med dansere fra Nasjonalballetten, ble møtt med begeistring etter urpremieren på Hovedscenen tidligere i høst. 

Scenografien er ved Martin Flack og Leiko Fuseya Skjærven, og lysdesignen er ved Torkel Skjærven. 

Fra winter guests: Andrew Wale, Anton Skrzypiciel, Huy Le Vo, Kate Pendry, Suzie Davies, Yvonne Øyen
Fra Nasjonalballetten: Daniel Proietto, Mark Wax, Camilla Spidsøe, Ada Marthinsen

Jingle Horse! - en julespesial, urpremiere 28. november. Spilles til og med 8. desember