Juni-bryllup i Operaen

Sesongens siste operapremiere er et gjensyn med en publikums- og kritikersuksess. 11. juni er Figaros bryllup tilbake på Hovedscenen, denne gangen med Rinaldo Alessandrini som dirigent. 

Mange har satt pris på regissør Thaddeus Strassberger og scenograf Kevin Knights klassiske, men dynamiske versjon av Figaros bryllup. Det er fjerde gangen Nasjonaloperaen presenterer produksjonen, som hadde sin første premiere i 2010. Her møter Mozarts melodiske oppfinnsomhet og da Pontes sterke menneskeskildringer myldrende og eventyraktige scenebilder, lagt til Spania på slutten av 1700-tallet.

Også denne gangen står et svært sterkt sangerlag på scenen. Blant annet kommer Nicole Heaston, som trollbandt publikum i tittelrollen i Alcina våren 2014. «Når hun synger, virvles energien sammen rundt henne og slynges ut igjen over publikum i bølger av vellyst og sorg», skrev Morgenbladets anmelder da. Nå synger hun rollen som Grevinnen, i møte med Espen Langvik som Grev Almaviva. Yngve Søberg bekler tittelrollen Figaro for fjerde gang, mens Kari Ulfsnes Kleiven er Susanna. Ingeborg Gillebo og Angelica Voje deler rollen som Cherubino.

Musikalsk leder for solister og Operaorkestret er Rinaldo Alessandrini. Han har flere ganger vist seg å være en Mozart-tolker av rang, noe som blant annet ble dokumentert i en innspilling med Operaorkestret, utgitt i 2009. Alessandrini er også musikalsk leder for gjensynet med Glucks Orfeus og Evrydike, som åpner operasesongen 2016/17.

Sesongpremiere på Hovedscenen lørdag 11. juni

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:

Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no