Kinesisk dansestjerne til Operaen

I vesten er Yabin Wang mest kjent for sin danserolle i filmen Flyvende dolker. 21. oktober kommer hun til Operaen som koreograf og danser med et moderne blikk på kinesisk dans i The Moon Opera.

En hel verden mistet pustet da Yabin Wang tilsynelatende opphevet tyngdekraften i sin berømte dansescene i Oscar-nominerte Flyvende dolker (2004). Like vakkert og berørende kan det bli når hun inntar Hovedscenen med sitt eget dansekompani og forestillingen The Moon Opera. I tillegg til å være en stor stjerne i hjemlandet, har Yabin Wang samarbeidet med flere internasjonalt toneangivende koreografer, og har skapt prisvinnende verk for blant annet English National Ballet.

– Med sin særegne kobling av ulike tradisjoner har Yabin Wang blitt en spennende stemme i det internasjonale dansefeltet. The Moon Opera er en fascinerende forening av klassisk kinesisk dans og moderne danseteknikk, men først og fremst er det visuelt vakkert danseteater. Publikum får en forestilling som er helt annerledes enn det de vanligvis opplever i Operaen, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Handlingen i The Moon Opera er basert på Bi Feiyus roman med samme navn, og forteller om Xiao Yanqiu, som skal spille hovedrollen i den klassiske kinesiske operaen Flying to the Moon. Sakte, men sikkert blir hennes liv på scenen flettet sammen med hennes virkelige liv, og snart kan ikke karakteren hun spiller skilles fra hvem hun er. Her danses en historie om sjalusi, kjærlighet, talent og avvisning, i en forestilling hvor kinesisk og vestlig estetikk er som yin og yang.

CODA-festivalen og Ballet de Lorraine
Gjestespillet The Moon Opera er en del av CODA-festivalen, som byr på et vell av danseforestillinger fra 17. til 28. oktober. I Operaen gjester også CCN-Ballet de Lorraine med forestillingen Unknown Pleasures 18. oktober på Scene 2. CCN-Ballet de Lorraine har invitert fem internasjonalt kjente koreografer til å bidra med sine særpregede, kreative stemmer – men koreografenes identitet holdes hemmelig. Dermed blir de fristilt fra omdømme og forventninger, og publikum får nysgjerrigheten pirret litt ekstra.

The Moon Opera, lørdag 21. oktober kl. 19.00. Spilles også søndag. http://operaen.no/Forestillinger/the-moon-opera/

CCN-Ballet de Lorraine: Unknown Pleasures, onsdag 18. oktober kl. 18.00. http://operaen.no/Forestillinger/coda-2017-ballet-de-lorraine2/

Publisert 16.10.2017 08:00:00