Komiske forviklinger på Hovedscenen

En dagbok, en giftekniv og barbersaker er stikkord når Rossinis komiske klassiker inntar Hovedscenen 21. desember.

I to sesonger har François de Carpentries og Karine Van Herckes produksjon av Barberen i Sevilla gått for fulle hus på Scene 2. Historien om hvem som skal få gifte seg med den søte, men rampete Rosina flyttes nå til Hovedscenen. Her dominerer Rosinas dagbok i stort format og et ungt ensemble med vokalt overskudd.

Midtpunktet er sørafrikanske Pretty Yende. Hun debuterte ved Nasjonaloperaen allerede i 2008, i Porgy and Bess. Siden den gang har den unge, ettertraktede sopranen har alt gått til topps i flere av verdens mest prestisjefylte sangkonkurranser. I 2013 hadde hun stor suksess med sin debut ved Metropolitan-operaen, der hun også sang Pamina i Tryllefløyten tidligere i høst. Til våren skal hun tilbake dit som Rosina, men rolledebuten gjør hun her i Oslo.

Pretty Yende alternerer med unge norske sopran Lina Johnson, som også har vakt oppmerksomhet i løpet av de siste årene, blant annet ved OscarsborgOperaen. Espen Langvik er barberen selv, Tuomas Katajala synger Grev Almaviva og Marco Filippo Romano er Dr. Bartolo.  Jens Erik Aasbø debuterer i rollen som Don Basilio. De gjør Rossinis sprudlende og rike partitur levende sammen med Operakoret og Operaorkestret. Den musikalske ledelsen deles mellom italienske Enriqie Mazzola og norske Rune Bergmann.

Premiere Hovedscenen søndag 21. des. kl. 18.00 

 

Publisert 16.12.2014 13:27:41