Komiske forviklinger på Hovedscenen

En dagbok, en giftekniv og barbersaker er stikkord når Rossinis komiske klassiker er tilbake på Hovedscenen fra 12. oktober.

 

François De Carpentries og Karine Van Herckes produksjon av Barberen i Sevilla har gått for fulle hus i fire sesonger. Nå er den tilbake, og historien om hvem som skal få gifte seg med den søte, men rampete Rosina fortelles av et knippe unge og energiske sangere.

Midtpunktet er amerikanske Samantha Hankey. Hun var Grand Finale-vinner av Metropolitan Opera National Council Auditions i 2017 og mottok studiestipend fra Richard Tucker Foundation i 2016. Nå er hun i ferd med å skape seg et navn både hjemme i USA og internasjonalt. Den kanadiske barytonen Joshua Hopkins er barberen selv, og er av OPERA NEWS spådd å bli en av tjuefem nye stemmer å regne med i det kommende tiåret. Levy Strauss Sekgapane synger Grev Almaviva, Luciano Di Pasquale er Dr. Bartolo og Jens-Erik Aasbø er Don Basilio. Den unge norske sopranen Caroline Wettergreen, som lørdag debuterte ved Royal Opera House, Covent Garden, synger rollen som Bertha, mens Martin Hatlo synger Fiorello. Sammen med Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Manlio Benzi, gjør de Rossinis sprudlende og rike partitur levende.  

Forestillingen vises også i Stavanger 11.–15. november.

Publisert 09.10.2017 10:24:42