mer opera signert Stefan Herheim

Bare måneder etter forrige operaoppsetning av regissør Stefan Herheim, er hans kritikerroste versjon av La bohème tilbake på Hovedscenen, lørdag 13. mai.

I januar og februar trakk Stefan Herheim fulle hus og fikk strålende kritikker for sin fargesprakende nytolkning av La Cenerentola: Rossinis Askepott. Allerede førstkommende lørdag kan publikum trå inn i Herheims verden igjen, når hans internasjonalt bejublede versjon av La bohème er tilbake på Operaen for sju nye forestillinger.

Puccinis klassiker La bohème er en av de aller mest populære og mest spilte operaene i Norge gjennom tidene. Stefan Herheims sterke nyproduksjon i 2012 ble også en umiddelbar suksess, og fikk den internasjonale operaverdenen til å vende blikket mot Oslo. VG trillet terninkast 6 og New York Times kalte forestillingen «Larger than life».

La bohème handler om en gruppe unge kunstnere i 1840-tallets Paris, som nekter å akseptere livets harde realiteter: den kalde vinteren, fattigdom og sykdom. I Herheims produksjon dør ikke Mimì av tuberkulose, som hos Puccini, men av kreft. På den måten blir angsten, sorgen og desperasjonen vekket til live i vår tid.  Det blir også kjærlighetens kraft og menneskets evige skapertrang. 

Det står et sterkt lag av solister på scenen. Marita Sølberg er tilbake i sin prisbelønte tolkning av rollen som Mimì, mens hennes Rodolfo denne gang synges av Marius Roth Christensen. I andre roller finner vi Yngve Søberg, Eli Kristin Hanssveen, Vera Talerko, Marcell Bakonyi, Thor Inge Falch og Aleksander Nohr. Den musikalske ledelsen for solister, Operakoret, Operaorkesteret og Barnekoret er ved Antonino Fogliani.

Publisert 15.05.2017 17:36:22