Led oss inn i fristelse!

Verdenshistoriens førsteelsker inntar Hovedscenen 22. mars: Don Juan i Mozarts opera Don Giovanni.

Gjennom 400 år har den brutale og hensynsløse kvinneforføreren Don Juan vært et bilde på begjæret som noe stygt og farlig vi bør holde oss unna – han er rundbrenneren som fortjener en plass i helvete. I sin nye oppsetning velger regissør Thaddeus Strassberger derimot en annen synsvinkel:

- Don Giovanni er en frigjørende opprører, en hemningsløs livsnyter, eller en lidenskapelig elsker. Han er en elskovsrebell vi har behov for, også i dag, forteller han.

Strassberger er tilbake i Oslo etter strålende anmeldelser for sine oppsetninger av Figaros bryllup og The Rape of Lucretia. Sammen med scenograf Kevin Knight har han plassert Mozarts dramatiske, men humoristiske mesterverk i samtiden.

- Don Giovanni lever i øyeblikket, uten å dra på en fortid eller bekymre seg om fremtiden. Han viser hvordan slike bekymringer, sammen med sosiale regler og konvensjoner, hemmer folk i å leve et lidenskapelig liv, fortsetter Strassberger.

Tittelrollen som Don Giovanni deles av Espen Langvik og Michael Nagy. Nagy har allerede en betydelig karriere bak seg, og har tidligere vært i Oslo som Wolfram i Stefan Herheims oppsetning av Wagners Tannhäuser fra 2010. Som Don Giovannis tjener Leporello finner vi Davide Luciano og Marcell Bakonyi, mens Marius Roth Christensen og Simon Bode deler rollen som Don Ottavio. Alexandra Deshorties, Ann-Helen Moen, Marita Sølberg, Ingeborg Gillebo, Silvia Moi og Nina Gravrok gir liv til noen av de mange kvinnene som på ulike måter utsettes for elskovsrebellen. Omkring dem spiller Operakoret en viktig rolle.

Operaorkestret ledes gjennom Mozarts opera fra 1787 av Patrik Ringborg, som sist gjestet Operaen med Strauss' Elektra i 2009.

Premiere på Hovedscenen, lørdag 22. mars kl. 19.00

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no