Lystig august i Operaen

Eksklusiv dans og opera på Oscarshall, jazzopera, sangkonkurranse og Jo Strømgren – operasommeren er ikke over før Åpen dag 31. august.

Pressemelding

H.M. Dronning Sonja vil være til stede ved første visning av forestillingen På sommerslottet som spilles 14.—16. august på Oscarshall som del av Oslo kammermusikkfestival. Til hver av de fem forestillingene fraktes 100 publikummere i båt fra Operaen til lystslottet på Bygdøy der de får oppleve noen av Operaens fremste dansere og sangere i en intim forestilling.

– Dronningen som er Operaens høye beskytter har overfor oss gitt uttrykk for et ønske om å bringe Operaen til lystslottet på Bygdøy. Det gjør vi med denne unike forestillingen der hele slottet tas i bruk som spillested, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Per Boye Hansen.

Sopran Eli Kristin Hanssveen og tenor Nils Harald Sødal deltar sammen med åtte dansere og fire musikere fra Operaorkestret. Forestillingen er skapt av koreograf Patrick King, blant annet kjent for Kingwings vs. Nasjonalballetten. Blant danserne er Nasjonalballettens Osiel Gouneo, som i september tildeles prisen som beste mannlige danser i den internasjonale kåringen Positano Awards.

OBS! Presse som ønsker å dekke visningen der Dronningen er til stede må søke om akkreditering elektronisk til sgg@slottet.no innen tirsdag 13. august klokken 15. Seneste fremmøte på Oscarshall 14. august er klokken 18. Det er ikke anledning til å parkere ved Oscarshall.

Sommerprogrammet fortsetter med jazzoperaen Storkaren som 14.og 15. august spilles på Operaens Scene 2. Med musikk av og med The Brazz Brothers og Nasjonaloperaens kritikerroste bass Magne Fremmerlid i tittelrollen fortelles historien om Storkaren, som etter 30 harde år i USA drikker seg i hjel på "Bar Noir". Storkaren er del av Oslo Jazzfestival 2013.

Samme uke kommer 41 sangere fra 24 nasjoner til Oslo for å delta i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Etter innledende runder på Norges musikkhøgskole blir semifinalen med de 12 beste lagt til Operaens Scene 2 søndag 18. august. De fem beste herfra går videre til finalekonserten som finner sted på Hovedscenen 23. august og direkteoverføres på NRK.

Fire av årets deltakere er norske: Sopranene Caroline Christensen (28), Camilla Stenhoff Vist (29), Hamida Maryam Kristoffersen (25) og mezzosopran Mari Askvik (25). For mange deltakere er konkurransen et viktig springbrett videre. Da den norske barytonen Audun Iversen (36) vant førsteprisen i 2007, ble det starten på hans internasjonale karriere. 17. august holder Iversen en egen konsert på Operaens Scene 2. 19. og 20. august deltar finalistene også i åpne mesterklasser med henholdsvis Kasper Holten og Carol Vaness på Scene 2.

27.—31. august bringer Operaens huskoreograf Jo Strømgren sin forestilling The Society til Scene 2. Den forteller historien om et samfunn av svorne kaffedrikkere som går til drastiske skritt da de oppdager en brukt tepose. Forestillingen balanserer ifølge The New York Times hårfint mellom humor og skrekk, og har "komiske innslag på nivå med Peter Sellers, og en vittig kaudervelsk talestrøm". På scenen står Trond Fausa Aurvåg, kjent fra Lillyhammer og nominert til Komiprisen 2013, John Brungot, kjent fra Torsdag kveld fra Nydalen, og Bartek Kaminski. Etter Operaen tar de med seg The Society til Live Arts-festivalen i Philadelphia i USA.

Under Åpen dag 31. august tas hele Operaen i bruk, blant annet med ballettklasser for barn og voksne, kunstnermøter, minikonserter, kåserier og omvisninger. På Hovedscenen blir det i år mulighet til å besøke generalprøven på Figaros bryllup, og på Scene 2 vises smakebiter fra kommende sesong. Til og med Åpen dag står også fotoutstillingen Fem år i Operaen på forplassen og en multimedieutstilling om Kirsten Flagstad i Formidlingssenteret, begge med gratis inngang.

 

Kontakt

Presseansvarlig, ballett

Maria Børja